HomeDossiersDuurzaamheidTrioworld brengt gerecyclede verpakking voor voeding op de markt

Trioworld brengt gerecyclede verpakking voor voeding op de markt

Samen met Lidl Zweden brengt Trioworld de eerste post-consumer gerecyclede (PCR) film op de markt, die voor de verpakking van ingevroren voeding is goedgekeurd. Lidl introduceert de innovatieve oplossing deze week in Zweden voor haar kaneelbroodjes.

Trioworld heeft een grensverleggende nieuwe multi-layer Loop verpakking ontwikkeld, die een revolutie in duurzame voedingsverpakkingen betekent. Dit gezamenlijke project, geïnitieerd samen met Research Institutes of Sweden (RISE) en LFI (Lidl Future Initiatives) had als missie de ontwikkeling van een recyclebare film voor Food Contact Material met PCR.

“Wij zijn enorm trots dat we de eerste retailer zijn die een verpakking voor food applicaties lanceren dat gerecycled plastic bevat”, zegt Gabriella Goldman, Brand- CSR and Communications director, Lidl Sweden.

De oplossing van Trioworld is gebaseerd op een innovatief, 5-laags concept dat goed uit alle tests en simulaties is gekomen die op grond van de Europese regels voor materiaal dat met voeding in contact komt, zijn voorgeschreven. De verpakking is gemaakt van 30% post-consumer gerecycled (PCR) materiaal en is 100% recyclebaar. Voor de eerste keer wordt deze verpakking gebruikt voor de kaneelbroodjes van Lidl Zweden, die deze week in de schappen komen.

“Met deze innovatie mogen we gerust stellen dat wij als fabrikant koploper zijn in duurzame flexibele verpakking. Met dit meerlaagse Loop-product beschikt Lidl over een verpakkingsoplossing die niet alleen volledig recyclebaar is maar die ook van 30% post-consumer gerecycled materiaal is gemaakt en de CO2 – uitstoot verlaagt”, aldus Evert Paardekooper, Division President Consumer Packaging bij Trioworld.

Om de eigen duurzaamheidsdoelen te bereiken, wil Trioworld het percentage gerecyclede kunststof in de eigen producten in 2030 tot 50% hebben verhoogd en ontwikkelt daarom nu een dunnere, meerlaagse Loop-film die op meer gebieden in de voedingsindustrie kan worden gebruikt.

www.trioworld.com