HomeThema'sEmpack Den Bosch 2010Traysealers van Strema op Empack Den Bosch 2010

Traysealers van Strema op Empack Den Bosch 2010

optipack-strema

Tijdens de komende beurs Empack te Den Bosch toont Opti-Pack op haar stand E-1000 de Strema-traysealer model 768. Deze Thermo-sealmachine is geschikt voor het sluiten van voorgevormde kunststof schalen met behulp van folie van op de rol door middel van thermo-sealen.

optipack-logoHet model 768 is opgebouwd uit roestvast staal en geanodiseerd aluminium.

  • Het sealen en stansen van de folie gaat met behulp van een stempel op een matrijs.
  • Het stempel wordt door middel van een nauwkeurig instelbare elektronische regeling op de juiste sealtemperatuur gehouden.
  • De folie wordt nauwkeurig om de omtrek van de schaal afgesneden, en het restmateriaal wordt opgewikkeld op een opnamespoel.
  • Na het sluiten worden de schalen handmatig uit de machine verwijderd.

Globaal bestaat het model 768 uit de volgende componenten:

  • Een roterende schijf voorzien van twee matrijzen. Een matrijs bevindt zich onder het sealstation de ander voor de bedieningspersoon. De schijf transporteert de trays van en naar het sealstation.
  • Het sealstation is het hoofdgedeelte van de machine. De bedieningspersoon plaatst 1 of 2 schalen in de matrijs en start de cyclus van de machine door het indrukken van 2 startknoppen op het bedieningspaneel. Het model 768 kan ook in een automatische stand worden gebruikt waarbij de cyclustijd kan worden ingesteld.
  • Een afwikkelinrichting en opnamespoel bestaande uit een doorn voor de folierol, afwikkelrollen, aandrijfrol en opnamespoel voor restant folie.
  • Een bedieningspaneel bestaande uit een aan/uit schakelaar, een noodschakelaar, sealtijd instelling, print aan/uit, temperatuurinstelling, stuksteller, cyclus startknop, timer, en een knop voor het handmatig afwikkelen van de folie, schakelaar voor handmatig of semi-automatisch gebruik.

Optioneel kan met behulp van het vacuüm-begassings systeem lucht in een vacuümkamer worden vervangen door b.v. koolzuur of stikstof. Deze kamer wordt gevormd door delen van de stempel en de matrijs. Naast de kamer bevat het systeem de vacuümslangen en gas slang, magneetkleppen, de pomp en een gas regelsysteem om de mate van vacuüm en hoeveelheid gas te regelen. Tevens kan er een beveiliging tegen het afzuigen van vloeistof worden geïntegreerd. De toepassing van het vacuüm-begassingssysteem gaat wel ten koste van de machine snelheid, de mate hiervan is afhankelijk van het formaat, de vorm van de schalen, het product en het percentage vacuüm.

Behoudens het getoonde model 767 produceert Strema handmatige traysealers tot volautomatische machines.

Meer informatie over de Strema-traysealmachines kunt U vinden op onze stand E-1000 of opvragen bij Opti-Pack.

Voor meer informatie:
Eric Treffers
Opti-Pack
T (070) 321 00 31
F (070) 367 09 42
www.optipack.nl
info@optipack.nl