HomeNieuwsTraditioneel bedrijf schakelt voor de toekomst over op Multipond

Traditioneel bedrijf schakelt voor de toekomst over op Multipond

Het in 1928 opgerichte Swizzels-Matlow kent een uitstekend bedrijfsklimaat, want al meer dan zestig stelletjes hebben elkaar daar leren kennen. Dat zal niet alleen aan het meest populaire product van dit merk liggen, de ‘Love Hearts'. Als grootste werkgever in North Derbyshire is men zich bewust van de sociale verantwoordelijkheid. Swizzels investeert dan ook niet alleen in het personeel, maar ook in moderne verpakkingstechniek.

Nadat er al verschillende fabricaten combinatieweegtechniek in gebruik waren, kiest men vanaf nu uitsluitend nog voor Multipond als betrouwbare partner. Volgens directeur Chris Marshall is de samenwerking met een systeemleverancier, die al in de ontwerpfase in nauwe samenwerking met de klant een oplossing biedt, van enorm belang. “Met Multipond (UK) hebben wij precies die samenwerking”, aldus Marshall. De keuze voor Multipond is gebaseerd op de uitgebreide ervaring op het gebied van zoetwaren en de technische voordelen. Zo zijn de nauwkeurigheid, betrouwbaarheid, duidelijke capaciteitstoename en minder onderhoud de belangrijkste punten, waarmee Multipond zich onderscheid.

Naast een eerder geïnstalleerde MP 28-400/400-C wordt nu een MP 22-1000/400-H geleverd, om de modernisering van de verpakkingslijn voort te zetten. Tot nu toe werd nog met de hand ingepakt. In het kader van de automatisering kan nu de capaciteit duidelijk worden verbeterd en wordt de giveaway gereduceerd tot een absoluut minimum. Zo verdient deze investering zich heel snel terug.

Eenvoudige bediening, exacte weegresultaten en hogere snelheden zijn de ideale basis om de processen binnen een onderneming te optimaliseren. Op de weegautomaat worden kleverige producten met een nominaal vulgewicht van 160 gram, met maximaal 180 wegingen per minuut afgewogen en verpakt. De producten worden via trilgoten van Multipond aan het weegsysteem toegevoerd. Wanneer de producten boven op de weegautomaten zijn aangekomen, worden ze via de radiaal geplaatste doseergoten eerst in de voorvulbakken en vervolgens in de weegbakken gestort. Alle bakken zijn gemaakt van een detecteerbare kunststof. Het systeem werkt volgens het deelhoeveelheidscombinatieprincipe.

De computer berekent op basis van de deelhoeveelheden de combinatie, die overeenkomt met het vereiste nominale vulgewicht, of die hierbij het dichtst in de buurt komt. Tot slot worden de kant-en-klare porties overgedragen aan de eindbak, die deze precies midden van de formaatbuis van de vorm-vul-sluitmachine werpt.

Een eenvoudige en snelle bediening

Alle productgeleidende delen zijn snel en zonder gereedschap te verwijderen en zijn precies afgestemd op de eisen van de producten, zodat een optimale productstroom wordt bereikt. Het systeem wordt bediend met een gebruikersvriendelijke kleurenmonitor met touchscreen. Chris Marshall hierover: “Een eenvoudige en snelle bediening van de weegsystemen was voor ons een heel belangrijk criterium. Onze medewerkers zijn binnen korte tijd vertrouwd geraakt met het gebruik en de bediening van de machines.”

Perfecte communicatie

Volgens Marshall is de samenwerking met Multipond optimaal verlopen. “Perfecte communicatie”, is het eindoordeel van Marshall. Op de toekomstige route naar een hogere marktdekking, ontwikkeling van nieuwe productvarianten en uitbreiding van de ‘private labeling'-markt zal Swizzels zeker verder werken met Multipond, aldus Marshall. Swizzels-Matlow werd in 1928 opgericht en heeft op de locatie High Peak, Derbyshire meer dan 550 medewerkers in dienst. Met een jaarproductie van ongeveer 18.000 ton per jaar levert Swizzels aan de thuismarkt, waar deze traditionele onderneming een grote bekendheid geniet.

Kijk voor meer informatie op www.multipond.nl.