HomeMachinesEtiketteren en printenTradePack levert kostenefficiënte thermische folieprinters van Savema

TradePack levert kostenefficiënte thermische folieprinters van Savema

TradePack, leverancier van industriële codeer- en etiketteersystemen, heeft de nieuwe generatie thermische printers van Savema in haar assortiment voor het bedrukken van folie op horizontale en verticale verpakkingsmachines. “Deze producent van folieprinters en feedersystemen heeft inmiddels in meer dan zestig landen sales- en servicesorganisaties en voert een compleet programma vrij programmeerbare hoge resolutie (300 dpi) folieprinters”, licht Johan van der Elsken (foto) van TradePack toe.

Het in lijn bedrukken van verpakkingsfolie met bijvoorbeeld een THT-datum kan al met de kleinste 32 mm brede printer. Johan van der Elsken: “Een kostenefficiënte oplossing en niet alleen in aanschaf. Indien meer informatie moet worden geprint, te denken aan barcodes, logo's of zelfs complete ingrediëntendeclaratie, zijn ook grotere printers beschikbaar.”

Standaard worden deze folieprinters geleverd met een bedieningsvriendelijk kleuren touchscreen dat een duidelijke ‘preview' geeft van de te printen tekstvelden. “Hierdoor is de kans op fouten minimaal”, benadrukt Johan van der Elsken. Verschillende lay-outs kunnen door middel van een USB-stick in het geheugen van de printer worden geplaatst. “Een PC of laptop in de productieruimte is hierdoor niet meer nodig. Standaard zijn de printers uitgerust met een LAN-poort voor plaatsing in een netwerk.”

De printsystemen hebben een folie cassettesysteem en zijn zowel in continu als voor intermitterende printbeweging leverbaar. Montage is mogelijk op vrijwel alle horizontale en verticale folie vorm- en sluitmachines. De technische dienst van TradePack verzorgt de installatie van de systemen en instructie voor bedienend personeel. Ook biedt TradePack aftersales service aan en desgewenst levering van de juiste verbruiksmaterialen.

Kijk voor meer informatie op www.tradepack.nl.