HomeMachinesEtiketteren en printenToshiba Tec komt met nieuwe industriële labelprinter

Toshiba Tec komt met nieuwe industriële labelprinter

toshiba-tec-logoToshiba Tec Corporation kondigt het nieuwste model aan in het Toshiba Tec gamma van industriële printers voor het zwaardere werk. De B-EX4 printer brengt gebruiksvriendelijkheid naar de productielijn. Naast de verbetering van de prestaties van de printer zorgt de Toshiba Tec technologie er ook voor dat de gebruikskosten aanzienlijk dalen, waardoor de totale eigendomskosten nog lager worden.

Laag energieverbruik

Elke Toshiba labelprinter is uitgerust met de ecologische lintspaarfunctie. De Toshiba B-EX4 heeft een energieverbruik dat bijna 40% lager ligt dan dat van zijn voorganger, in stand-by zelfs zo'n 50% lager dan bij labelprinters van de concurrentie. Met een verbruik van minder dan 9W in stand-by, zoals bleek uit een recente benchmarktest*1, bewijst de Toshiba B-EX4 een milieuvriendelijke industriële printer te zijn die de New Energy Star-classificatie meer dan verdient.

Gebruiksvriendelijkheid

De Toshiba B-EX4 is standaard uitgerust met een aantal belangrijke functionaliteiten. Zo zijn er de geoctrooieerde inklikbare printkop en de platenvervanging die zonder gereedschap mogelijk is. Dit zijn twee waardevolle aspecten voor het onderhoud door de gebruiker zelf, waardoor de onderhoudskosten van de hardware aanzienlijk verlaagd worden. Het grafische ‘helpdesk' LCD-scherm vereenvoudigt het instellen van de printer, beperkt de training die vereist is voor het gebruik ervan en zorgt ervoor dat gebruikers onmiddellijk kunnen ingrijpen waar nodig. Deze uitgebreide help-functie is eenvoudig en uniek in dit marktsegment van industriële printers. Andere nieuwe features zijn de ingebouwde automatische resolutiedetectie van de thermische kop, de DHCP-adres display en een automatische invoer/terugvoer-functie naar de default-positie.

Duurzaamheid = lage onderhoudskosten

Duurzaamheid is het trefwoord bij de industriële printers van Toshiba. De levensduur van een printkop van de Toshiba B-EX4 bedraagt zo'n 4 miljoen inch (100 km). De B-EX4 bouwt voort op de succesformule van de B-SX4 en is een industriële printer boordevol kostenverlagende en gebruiksvriendelijke kenmerken, zoals de dubbele lintmotorregeling, het automatisch centraal laden van media, printkop van het edge-type en mediaopening aan de zijkant. Toshiba biedt voor de printer een ‘thermal head replacement program' waardoor defecte printkoppen kosteloos worden vervangen. Zo is één van de kostbaarste onderdelen van de printer verzekerd voor de toekomst en zijn de gebruikskosten reeds bij de aanschaf bekend.

Grote gebruiksfunctionaliteit

De Toshiba B-EX4 heeft een reële printsnelheid van 14 ips, wat resulteert in een productiviteitstoename van 40% vergeleken met de 10 ips van de B-SX4. Ethernet en USB 2.0 zijn standaard, parallelle poort en draadloze LAN zijn opties. Deze Toshiba B-EX4 is daardoor een ideale oplossing voor snelle industriële printtoepassingen met een minimale behoefte aan onderhoud. De nieuwe generatie B-EX4 printers maakt deel uit van een omvangrijke reeks industriële printers waarmee Toshiba aan de strategische Auto ID behoeften van klanten wil beantwoorden. De B-EX4 is geschikt voor uiteenlopende toepassingen en is vanaf nu verkrijgbaar.

toshiba-bex4

Kijk voor meer informatie op www.toshibatec.nl.

Bron: DocumentWereld