HomeNieuwsToshiba Tec is groene partner in printing

Toshiba Tec is groene partner in printing

toshibaToshiba is al jarenlang een van de globale leiders in het aanpakken van de milieuproblematiek. De groene aanpak is geen loze marketing tool, maar een reële, verantwoorde bedrijfsfilosofie. De missie? De klimaatveranderingen matigen door het efficiënt gebruiken van materialen, door het gebruik van chemicalïen onder controle te houden en door het promoten van een levensstijl in harmonie met de Aarde. Bij het ontwikkelen van printers geloven ze dat minder meer is.

Ze zoeken constant naar manieren om het energieverbruik van toestellen te verminderen. Zo verbruiken de nieuwe EV thermische printers in standby-mode slechts de helft van de stroom van hun voorgangers.

Tijdens de Empackbeurs kan u op de stand een splinternieuwe conceptprinter komen bekijken, de Toshiba 2 Station printer, die dubbelzijdig print. Deze printer drukt dus niet alleen op het etiket maar ook op het achtergrondpapier of op een 2de etiket aan de andere zijde van het rugpapier. Door deze techniek wordt uw afvalhoeveelheid (rugpapier of ook liner) gehalveerd net als uw tijd om een printopdracht af te handelen.

Ze herleiden het afval van onze printers tot een minimum en gebruiken gerecycleerde materialen waar we kunnen. Toshiba printers beantwoorden aan de strikte standaarden die worden gezet door wereldwijd erkende richtlijnen als de WEEE (Waste from Electronical and Electronic Equipment) die het hergebuiken, recycleren en recupereren van electronische materialen promoot, en de RoHS (Restriction on Hazardous Substance Standard) die het gebruik wil verminderen van substanties die de gezondheid of het milieu kunnen beschadigen.

De recyclageprogramma’s zorgen ervoor dat afgedankte printers de atmosfeer en de aarde niet vervuilen. TOSHIBA TEC is één van de weinige printerconstructeurs in de Benelux die in België beschikt over een individueel afvalverwerkingsplan voor de 3 gewesten, in Nederland zijn ze lid van ICT Milieu. Het resultaat is dat ze tonnen aan toxische chemicaliën en andere substanties uit het ecosysteem houden.

Bron: PackDirect.com