HomeNieuwsBedrijven en personenTopman Smurfit Kappa voorzichtig positief

Topman Smurfit Kappa voorzichtig positief

smurfit-video

Topman Gary McGann van Smurfit Kappa is voorzichtig positief waar het gaat om de toekomst. Dat liet hij weten in een video-interview met de Financial Times. “Economisch herstel lijkt aan de horizon te gloren, maar we mogen de lessen van afgelopen jaar niet vergeten. We hebben behoefte aan een vraaggestuurde groei, een duurzaam herstel en een sterke concurrentiepositie.”

Klik hier voor de video…

smurfit-logoBij Smurfit Kappa ziet men het begin van het herstel, zo liet McGann weten. “Het begin van het herstel is zichtbaar. In landen met een zwakkere valuta zien we reeds een stijging in de vraag”, aldus de Smurfit Kappa-topman.

De economische recessie heeft de prijzen voor golfkarton doen oplopen. McGann rechtvaardigt de prijsstijging echter door te zeggen dat deze verband houdt met de kostprijs. “Om eerlijk te zijn was ons prijsniveau dusdanig laag en lag derhalve onder de kostprijs.”

Smurfit Kappa realiseerde in 2008 een omzet van circa 7 miljard euro en bood werkgelegenheid aan circa 40.000 mensen. Smurfit Kappa is actief in 31 landen, waaronder 22 in Europa en 9 in Latijns-Amerika.

Bekijk het volledige video-interview met Smurfit Kappa-topman Gary McGann op de website van de Financial Times. Het is hiervoor noodzakelijk om gratis een account aan te maken. Klik hier voor de video…