HomeNieuwsBedrijven en personenTopfolie van Sealed Air wint Innovation Packaging Award in Parijs

Topfolie van Sealed Air wint Innovation Packaging Award in Parijs

Sealed Air is met haar Cryovac Darfresh topfolie TP200T als winnaar uit de bus gekomen bij het in Frankrijk georganiseerde Innovation Packaging Awards in de categorie ‘Transformation'. Tijdens de ceremonie op 27 november 2017 mocht Sealed Air haar award in ontvangst nemen in het congrescentrum Elysées Biarritz, vlakbij de Champs-Élysées in Parijs.

In de huidige voedingsindustrie worden detailhandels en verwerkers geconfronteerd met ongekende uitdagingen bij het streven naar zakelijk succes. Belangrijke kwesties zijn onder meer de krimp in de detailhandel, de groeiende behoefte om producten in het schap te onderscheiden, tegemoet te komen aan de consumentenbehoefte naar gemak, en de druk om de operationele efficiëntie te verhogen en duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. Al deze aspecten kunnen worden aangepakt met de Cryovac Darfresh topfolie TP200T.

Deze nieuwe topfolie voor mono PP-trays verlengt de houdbaarheid van voedingsmiddelen (vers rood vlees, gevogelte, vis, kaas en bereide maaltijden) met maximaal 30 procent in vergelijking met verpakkingen met gemodificeerde atmosfeer. De innovatieve, veilige afdichting voorkomt onaangename problemen met productdruppels en maakt verticale weergave mogelijk voor een betere concurrentiepositie op het verkooppunt. Het strakke, glanzende pakket en de gemakkelijk te openen functies maken het product aantrekkelijker voor het winkelend publiek.

De nieuwe bovenbanen zijn ontworpen voor toepassing op verschillende trays. Niet alleen kunnen mono PP-trays dunner zijn (met 100 micron in vergelijking met PP/PE-trays), maar ook de nieuwe folies. Dit helpt processors bij het vinden van kostenbesparingen in de hele waardeketen. Materiaalkosten worden ook verlaagd door nul restafval bij gebruik op de Cryovac Darfresh on Tray-machine, in vergelijking met een afval van 30 tot 40 procent op traditionele skinpackmachines.

“Verwerkers en retailers werken gestaag aan de toenemende vraag van consumenten, zich voortdurend bewust van de kwaliteit en veiligheid van voedsel en gevoelig voor de behoeften van de consumentomgeving” licht Thomas Delemarle, commercieel directeur van Sealed Air Food Care in Frankrijk. “De aankondiging van vandaag bevestigt de inzet van Sealed Air voor de ontwikkeling van innovatieve technologie en oplossingen om aan deze behoeften tegemoet te komen.”

De Innovation Packaging Awards vindt elk jaar plaats en viert de prestaties van verpakkingsfabrikanten en professionals. De categorieën omvatten ‘Consumption', ‘Transformation', ‘Production, ‘Environment and CSR' en ‘Promising start.

Kijk voor meer informatie op www.sealedair.com.