HomeThema'sEmpack Den Bosch 2011Topa Verpakking introduceert innovatieve beschermingsproducten tijdens Empack 2011

Topa Verpakking introduceert innovatieve beschermingsproducten tijdens Empack 2011

topa-mondaplen-1

Topa Verpakking, leverancier van industriële transportverpakkingen, lanceert tijdens de Empack, die op 15 en 16 maart in De Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch plaatsvindt, twee nieuwe beschermingsproducten voor transportverpakkingen. Flashpac en Mondaplen zijn revolutionaire methoden om producten in verpakkingen te stabiliseren en te beschermen. De producten zijn via Topa Verpakking voor het eerst in Nederland verkrijgbaar.

Flashpac

topa-logoFlashpac is een laagdrempelige foam-in-place-oplossing met een simpel concept: twee componenten in een zak reageren met elkaar zodra ze met elkaar in contact komen, waardoor de zak uitzet en zich rondom het product vormt. Het schuim neemt vervolgens een vaste vorm aan, zodat het product optimaal beschermd en vastgezet wordt. De opstartkosten voor apparatuur en installatie zijn normaal gesproken vrij hoog voor foam-in-place-verpakkingen, maar bij Flashpac zijn er geen investeringskosten en kosten voor onderhoud, service, vaten en pompen. Daarbij is Flashpac een milieuvriendelijke manier van verpakken, onder andere doordat de verpakkingen worden geproduceerd zonder CFK’s en er geen vaten weggegooid moeten worden. Flashpac is beschikbaar in drie varianten voor zowel groot- als kleinverbruikers: Flashpac Instant Foam-in-bag, Flashpac Light Duty System en Flashpac Heavy Duty System. De laatste is beschikbaar in verschillende vloermodellen en kan omgebouwd worden tot een verplaatsbare werktafel. Ook is het mogelijk om Flashpac Heavy Duty System te integreren met een paktafel.

topa-flashpac

Mondaplen

Mondaplen® is een beschermingsproduct gemaakt van polyethyleen (LDPE). Dit is op zich niet nieuw, maar wat Mondaplen uniek maakt is dat het een golfstructuur heeft die vergelijkbaar is met golfkarton. Hierdoor is het zeer flexibel en gemakkelijk om het product te vormen. Mondaplen® is beschikbaar in een open en gedekte golf, waarbij de keuze afhankelijk is van het te verpakken product en de benodigde bescherming. De beschermingsoplossing is ook geschikt om producten te scheiden en te fixeren, dozen op te vullen en hoeken te beschermen. Bovendien geeft het een minimum aan afval en kan het eenvoudig hergebruikt worden. Mondaplen® kan op maat afgeleverd worden in verschillende kleuren, bedrukkingen en met opties zoals vochtwerende laminering, anti-statische behandeling en een zelfklevende laag.

topa-mondaplen-2

Empack Den Bosch 2011 – Stand E1000

Kijk voor meer informatie op www.topa.nl.