HomeMaterialenVerbruiksmaterialenTopa Packaging ontwikkelt een nieuwe en ergonomische manier van sluiten

Topa Packaging ontwikkelt een nieuwe en ergonomische manier van sluiten

De dagen van pijnlijke polsen zijn voorbij dankzij ZeroTape. ZeroTape is een kwaliteitstape met een speciale kleine kern (38 mm) die in combinatie met de speciale ergonomische dispenser gebruikt moet worden. Door de speciale kern kan er tot wel 150 meter tape op een rol zitten in plaats van de gebruikelijke 66 meter. Dit zorgt in eerste instantie voor kleinere volumes, minder CO2-uitstoot en minder opslagvolume en uiteindelijk ook minder afval. De innovatieve ZeroTape dispenser zorgt voor een sterk verbeterde houding/beweging van vooral de pols. Een uitermate goede, ergonomische verbetering ten opzichte van gewone dispensers in de markt.

Ontwikkeld door een getalenteerd team van designengineers, elk aspect van het verpakkingsproces werd tijdens de ontwikkeling geanalyseerd om te zien hoe het echt verbeterd kon worden. Met het ergonomische ontwerp, geavanceerde functionaliteit, gebruiksgemak en productiviteitsvoordelen, is ZeroTape een uitstekend nieuw product dat bij elke verpakkingsafdeling in de smaak zal vallen.

In samenwerking met het Department of Ergonomics aan de universiteit van Siegen, werden de innovatieve voordelen van ZeroTape wetenschappelijk onderzocht en bevestigd in vergelijking met de ergonomische eigenschappen van verschillende tapedispensers. De studie toont een enorme verbetering aan met 75% minder belasting van gespannen spieren in de schouder en onderarm bij gebruik van ZeroTape. De spieractiviteit neemt af tot wel 25%. Daarom wordt ZeroTape door wetenschappers aanbevolen vanuit ergonomisch oogpunt.

Als erkenning voor het noodzakelijke belang van ergonomie voor de medewerkers van verpakkingsbedrijven, ontving ZeroTape de prestigieuze ECN-prijs voor uitmuntende productontwikkeling. Het gerenommeerde Ergonomics Competence Network (ECN) heeft als doel het bevorderen van wetenschap, onderzoek en onderwijs in combinatie met de uitwisseling van kennis op het gebied van ergonomie en arbeidswetenschap.

www.topapackaging.be