HomeNieuwsTopa breidt assortiment houtvezelpallets uit

Topa breidt assortiment houtvezelpallets uit

Topa Verpakking heeft het assortiment INKA houtvezelpallets uitgebreid. Naast de bestaande varianten met een belastbaarheid van 300 en 900 kilo brengt de fabrikant nu ook een europallet- en een blokpallet met een belastbaarheid van 600 kilo op de markt. Bedrijven met een transportlading boven de 300 kilo zijn hierdoor niet meer aangewezen op een duurdere en zwaardere 900 kilo pallet, maar kunnen kiezen voor een lichtere en goedkopere variant.

De 600 kilo europallet (1,2 x 0,8 meter) weegt slechts 9 kilo en de blokpallet (1,2 x 1,0 meter) weegt 10,5 kilo. De lichtgewicht houtvezelpallets zijn nestbaar en nemen gestapeld dus weinig ruimte in beslag. Er passen maar liefst 60 pallets in een stapel. De INKA houtvezelpallets zijn, in tegenstelling tot gewone houten pallets, dicht aan de onderkant. Daardoor beschermen ze transportladingen beter tegen vocht van onderaf. Transportdozen kunnen daarmee dus lichter worden uitgevoerd.

De pallets zijn ISPM-goedgekeurd en daarmee geschikt voor wereldwijde export. Op verzoek kan een NON-wood verklaring worden afgegeven, wat de exportprocedure versoepelt. De pallets zijn voorzien van het PEFC-keurmerk voor duurzame productie. De pallets zijn bij Topa in zowel grote als kleine aantallen verkrijgbaar.

Kijk voor meer informatie op www.topa-verpakking.nl.

Bron: Verpakking Totaal