HomeNieuwsBedrijven en personenTjoapack verpakt meer farmaceutische producten met nieuwe lijn

Tjoapack verpakt meer farmaceutische producten met nieuwe lijn

Tjoapack is een onafhankelijke contractverpakker van geneesmiddelen in voornamelijk vaste toedieningsvorm. Volgend op een grote investering eerder dit jaar, heeft het bedrijf een nieuwe verpakkingslijn voor het vullen van potten in gebruik genomen in Etten-Leur. Met de nieuwe lijn verdrievoudigt Tjoapack haar capaciteit en speelt het bedrijf hiermee in op de groeiende vraag naar farmaceutische verpakkingsdiensten voor potten in Europa.

De contractverpakker biedt naast het primair verpakken van geneesmiddelen ook secundaire verpakkingsactiviteiten aan voor alle toedieningsvormen. Tjoapack maakt gebruik van negentien verpakkingslijnen voor onder andere blisters, potten en benodigdheden voor klanten in meer dan veertig landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Afrika.

Dexter Tjoa, directeur bedrijfsstrategie bij Tjoapack, vertelt: “De investering heeft onze capaciteit enorm verhoogd, wat betekent dat we nu 13.000 tabletten per minuut kunnen verwerken op onze bottellijnen. Dit zal van groot voordeel zijn voor bedrijven die hun verpakkingsvereisten aan ons uitbesteden, vooral die op de markt voor generieke geneesmiddelen, waar het van cruciaal belang is om de time-to-market en dus de kosten te verkorten.”

“Dankzij deze investering hebben we toegang tot de nieuwste verpakkingstechnologieën en kunnen we onze supply chain-efficiëntie voor onze klanten blijven verbeteren. Nu we 2018 ingaan, verwachten we dat de vraag naar uitbestede verpakkingsoplossingen zal toenemen en zullen we blijven innoveren en investeren in zowel onze capaciteiten als mogelijkheden”, aldus Dexter Tjoa.

Tjoapack is opgericht in 1989 en verpakt jaarlijks ongeveer 25 miljoen farmaceutische producten, wat overeenkomt met 1,3 miljard tabletten. Met gespecialiseerde expertise op het gebied van track & trace, was Tjoapack naar eigen zeggen het eerste bedrijf dat volledige serialisatie en aggregatie uitvoerde op een verpakkingslijn van blisterverpakking naar pallet. Hierbij is het kerndoel het blijven verzekeren van een veiligere toeleveringsketen voor patiënten.

Kijk voor meer informatie op www.tjoapack.com.