HomeNieuwsVerpakkingenThuisbezorgd.nl biedt Notpla biologisch afbreekbare verpakkingen aan

Thuisbezorgd.nl biedt Notpla biologisch afbreekbare verpakkingen aan

Bezorgplatform Thuisbezorgd.nl gaat de biologisch afbreekbare verpakkingen van Notpla exclusief voor de Nederlandse restaurants aanbieden. De afhaal- en bezorgverpakkingen bestaan uit karton dat gecoat is met zeewier. De dozen zijn biologisch afbreekbaar binnen vier weken en daarmee een goed alternatief voor single-use plastics.

De dozen zijn gemaakt van papier op basis van pulp van bomen en grassen en bevatten geen synthetische bestanddelen. De buitenkant bestaat uit een coating van zeewier, die het bakje geheel water- en vetafstotend maakt. “Door het aanbieden van dit soort verpakkingen, maar ook bijvoorbeeld elektrische voertuigen, wordt het voor restaurants toegankelijker om duurzame keuzes te maken en zo samen impact te maken”, zegt Gijs Weterings, Country Director van Thuisbezorgd.nl. De verpakkingen zijn te bestellen in de webshop van Thuisbezorgd.nl. Aangesloten restaurants, meer dan 12.000 in Nederland, hebben automatisch toegang.

Naast de zeewier dozen werkt de innovatieve Engelse start-up Notpla aan afbreekbare zakjes die onder andere voor sauzen kunnen worden gebruikt. De zeewier verpakking is eerder dit jaar gedurende drie weken getest met restaurants in Londen, wat in die korte periode alleen al leidde tot een vermindering van zo'n 30.000 verpakkingen in het vuilnis.

www.thuisbezorgd.nl