HomeDossiersDesignThe Box levert blikverpakking met unieke designmogelijkheden

The Box levert blikverpakking met unieke designmogelijkheden

De wereld van blikverpakkingen is volop in beweging, gedreven door veranderende consumentenwensen, politieke richtlijnen en verbeterde technieken. Maar hoe ziet de toekomst er eigenlijk uit voor deze metalen verpakkingen? Tony Veer: “Vanuit mijn ervaring werp ik een blik op de toekomst. Waarom zijn blikverpakkingen zo veelbelovend?”

“Duurzaamheid: Blikverpakkingen zijn één van de meest duurzame verpakkingen op de markt. Ze kunnen efficiënt worden gerecycled zonder waarde te verliezen, waardoor ze perfect passen in de circulaire economie. Door het gebruik van blikverpakkingen kunnen we het gebruik van wegwerpplastic verminderen en onze ecologische voetafdruk verkleinen. Toegankelijkheid: Wat voorheen enkel was weggelegd voor grote bedrijven, is nu toegankelijker geworden. Niet alleen de ‘grote jongens', maar nu ook de bakker op de hoek kan op maat gemaakte blikverpakkingen bestellen in kleinere oplages. Uniek design: Blikverpakkingen bieden eindeloze mogelijkheden op het gebied van design. De kwaliteit van het artwork wordt steeds beter, en technieken zoals pregen zorgen voor prachtige reliëfbedrukkingen. Met een uniek design kunnen blikverpakkingen opvallen in de schappen en een blijvende indruk achterlaten bij consumenten”, aldus Tony Veer.

Kortom, de toekomst van blikverpakkingen ziet er veelbelovend uit. Ze zijn duurzaam, toegankelijk en bieden unieke designmogelijkheden.

Lees verder