HomeNieuwsBeurzen en evenementenThe Argonauts dompelen je onder in verpakkingsproces van FMCG

The Argonauts dompelen je onder in verpakkingsproces van FMCG

Wil je ook ondergedompeld worden in het packaging proces van FMCG, van design tot productie? The Argonauts nemen je mee naar de meest vooraanstaande design agencies, pre-press bureaus, drukkerijen en co-packers om de nieuwste technologieën in het verpakkingsproces te leren kennen en eigen te maken. Via een actief leertraject maak je kennis met de nieuwste trends in de verpakkingssector en leer je van je collega's uit andere sectoren en disciplines. Je gaat naar huis met een vat vol ideeën en kennis over het proces en de boeiende wereld van de verpakkingen.

Dit leertraject richt zich op aankopers en marketeers van brand owners en mensen actief in R&D en de grafische industrie. Je komt in contact met vooraanstaande bedrijven die je van A tot Z het hele verpakkingsproces toelichten. Tegelijk deel je je ervaringen en kennis met je collega's van andere bedrijven.

Wat kan je zoal verwachten?

Bij DSN in Antwerpen leer je de laatste pre-presstechnieken en process-managementtools kennen. Vervolgens rijden we richting Gent waar drukkerij St-Luc ons de voordelen van digital printing laat zien en Peter Ragaert van Pack4Food ons de toekomst van bio-verpakkingen schetst. Daarna gaan we richting Hoogstraten waar we zien hoe De Ster zijn innovatie aanpakt in de catering en verpakkingen voor airliners. Philippe Martens van Antwerp Management School demonstreert hier ook de mogelijkheden van augmented reality bij het ontwerp van verpakkingen. Daarna rijden we richting Oss in Nederland waar de specialisten van PackZ een vernieuwende kijk op packaging trends brengen. Als afsluiter leert co-packer Vetipak je alles over flowpackmachines en afvullijnen. Na de lunch rijden we terug richting Antwerpen.

We logeren in het in het oergezellige 4-sterren hotel De Weverij in Oss.

Lead Argonauts

Rob Daniels is mede-eigenaar van Packaging Partners en heeft een jarenlange hands-on ervaring in de verpakkingssector.

Peter Ragaert is verbonden aan Pack4Food, een consortium van Vlaamse onderzoeksinstellingen en 52 bedrijven, actief in de verschillende sectoren betrokken bij het verpakken van levensmiddelen. Pack4Food heeft enerzijds als doel innovatie te stimuleren in voedselverpakking, zowel bij voedingsproducenten als bij zijn toeleveranciers (verpakkingsproducenten, verpakkingsmachineproducenten,…), en anderzijds bedrijven te ondersteunen bij hun dagdagelijkse verpakkingsuitdagingen.

Kijk voor meer informatie op www.theargonauts.be.