HomeNieuwsTEUN wint Publieksprijs Logistica Award 2009

TEUN wint Publieksprijs Logistica Award 2009

teun

Alleen al in Rotterdam en Antwerpen komen jaarlijks zo’n 20 miljoen TEU’s (twenty foot equivalent units) binnen. Zeecontainers, veelal los gestapeld, dus zonder pallets onder de lading. Het leeghalen van deze losgestapelde containers is arbeidsintensief, tijdrovend en zwaar werk. Risicovol bovendien, zowel voor de werknemers als voor de lading. TEUN lost de floor loaded containers volautomatisch, met behulp van de ingenieuze laad- en losmachine PIQR.

Klik hier voor de video…

teun-logoHet is geen product, het is geen dienst, het is een compleet concept, dat logistieke bedrijven zomaar 30 procent of meer aan kosten kan besparen. TEUN neemt het complete traject van containerlossen uit handen, indien gewenst met alle randactiviteiten en formaliteiten daarbij inbegrepen. Een revolutie in het lossen van containers. De PIQR haalt namelijk niet alleen de lading zorgvuldig en foutloos uit de container, hij kan deze lading ook palletiseren, omwikkelen met folie, voorzien van RFID tags of barcode labels en in het wms van de gebruiker inboeken.

teun-3

Vision

De PIQR is voorzien van een slim vision-systeem. Dit ziet precies in welke positie de dozen in de container staan. Vaak staan deze na het transport scheef of liggen ze zelfs op hun kant. De PIQR pakt ze desondanks foutloos op. Dankzij het camerasysteem kan het complete losproces bovendien op video worden vastgelegd; dat kan in geval van verdwijning of beschadiging van goederen van groot belang zijn voor de verzekering. Dure toezichthouders zijn hierdoor ook niet meer nodig. Dankzij dit zelfde vision-systeem kan de PIQR zelfs de douane-controle op afstand laten plaatsvinden.

Ontgassen

Met name containers uit Azië, waarvan er steeds meer richting Europa komen, zijn begast. Dit is een wettelijke verplichting om bacterieën en ziektekiemen te bestrijden. Anders dan mensen heeft een robot als de PIQR geen last van deze (rest)gassen. Sterker nog, TEUN kan zorgen voor een gasvrijverklaring. Als de container ontgast moet worden, zal TEUN dit ook professioneel en milieuvriendelijk (laten) uitvoeren.

Milieu

TEUN biedt de mogelijkheid om goederen, waarvan de eindbestemming al bekend is, direct vanuit de container bij de klant of eindgebruiker af te leveren. Hiervoor is TEUN een samenwerking aangegaan met een bekende vervoerder, die beschikt over een Europees netwerk en meerdere ultramoderne distributiecentra met volautomatische sorteersystemen. Deze extra service maakt de logistieke keten korter en levert op die manier een bijdrage aan het verminderen van de CO2 uitstoot en onnodige transportkilometers.

Rendement

De gebruiker hoeft niet te investeren in de relatief dure PIQR laad- en losrobot. Hij neemt slechts het concept af en betaalt per geloste container. Dit betekent dat gebruikers direct kunnen profiteren van het rendement van TEUN. Een simpele berekening leert dat lossen met behulp van TEUN al snel een besparing van 30 procent oplevert ten opzichte van het traditionele containerlossen. En dat zou wel eens een aardverschuiving kunnen betekenen op dit economisch zo belangrijke terrein.

Logistica Award

TEUN is gisteren met overweldigende meerderheid gekozen tot winnaar van de Publieksprijs van de Logistica Award 2009. De Logistica Award is een prijs die eens in de drie jaar wordt toegekend aan het meest innovatieve product in de logistieke sector.

Klik hier voor de video…

teun-2

Voor meer informatie:
TEUN BV
De Bloemendaal 23
5221 EB Den Bosch
T (088) 690 69 00
www.teun.com
post@teun.com