HomeNieuwsTetra Pak wint Packaging Innovation Award met innovatieve kartonnen fles

Tetra Pak wint Packaging Innovation Award met innovatieve kartonnen fles

Tetra Top, de innovatieve kartonnen fles van Tetra Pak, heeft de Packaging Innovation Award in de wacht gesleept tijdens de M.A.D.E.-tentoonstelling, het grootste retailevent van Frankrijk.

Gilles Tisserand, marketingdirecteur Frankrijk & Benelux van Tetra Pak: “We zijn erg trots op deze prijs, vooral omdat het de eerste keer is dat wij deelnemen aan M.A.D.E. Met zijn unieke ontwerp en grote dop is Tetra Top de ideale verpakking voor on-the-go consumptie. De verpakking is met name geschikt voor drankcategorieën als water of drinkyoghurt. Met deze prestigieuze prijs kunnen we Tetra Top nog beter op de kaart zetten in Frankrijk, na succesvolle lanceringen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk!”

Tetra Top 50cl van Tetra Pak is een ware innovatie in de verpakkingswereld door het moderne ontwerp en de gebruikte – overwegend hernieuwbare – materialen. Het product bestaat overwegend uit karton dat is geproduceerd uit FSC-gecertificeerde bossen, waarbij duurzaam bosbeheer vanuit een economisch, sociaal en milieuperspectief zijn gegarandeerd. Zowel de body als de dop van Tetra Top is gemaakt van bio-based plastic uit gecertificeerd suikerriet.

Tetra Top bestaat voor maar liefst 82% uit hernieuwbare materialen en is bovendien volledig recyclebaar. Na inzameling kan het product een tweede leven krijgen door te worden gerecycled tot zaken als zakdoeken, papieren handdoeken of meubilair. Door het ontwerp – in de vorm van een fles – past de Tetra Top uitstekend in een tas. De grote, waterdichte dop maakt de verpakking bovendien bijzonder geschikt voor het onderweg meenemen van bijvoorbeeld water, gearomatiseerd water, sappen, smoothies of yoghurtdrankjes. Tetra Top heeft een groot bedrukbaar oppervlak, dat veel mogelijkheden biedt op het gebied van differentiatie.

www.tetrapak.com