HomeNieuwsBedrijven en personenTetra Pak wil marktaandeel in Afrika versterken

Tetra Pak wil marktaandeel in Afrika versterken

tetrapak-logoTetra Pak heft onlangs het Zuid-Afrikaanse Chaswill Process Technology overgenomen. Dit in Kaapstad gevestigde voedselverwerkingsbedrijf zal volgens een woordvoerder van toegevoegde waarde zijn op het gebied van engineering, automatisering en materialen voor het uitvoeren van projecten.

Tim High, directeur van Tetra Pak Processing Systems, zegt: “Deze overname en de integratie van de resources zal ons helpen om onze groei in Zuid-Afrika en de rest van Afrika onder de Sahara te versterken en versnellen.” Chaswill Process Technology heeft een redelijk marktaandeel in dit gebied.

Chaswill Process Technology zal in Kaapstad gevestigd blijven en onder de naam Tetra Pak Chaswill als onderdeel van Tetra Pak Zuid-Afrika verder gaan. De gemiddelde jaarlijkse omzet van Chaswill Process Technology was de afgelopen drie jaar zo’n € 6 miljoen. Chaswill Process Technology biedt haar 20 jaar ervaring en kennis onder andere aan voor haalbaarheidsstudies, het ontwerpen van automatiseringssystemen, project management en productontwikkeling.

Het nieuws van deze overname komt kort nadat Tetra Pak heeft aangekondigd dat het verwacht dat de wereldwijde consumptie van melkproducten de komende 10 jaar met 30% toe zal nemen. Het grootste deel van deze stijging zal volgens het bedrijf worden veroorzaakt door economische groei en verstedelijking in Azië, Afrika en Latijns-Amerika.

Kijk voor meer informatie op www.tetrapak.com.