HomeNieuwsTetra Pak tovert vloeibare producten om tot ijsjes met nieuwe verpakking

Tetra Pak tovert vloeibare producten om tot ijsjes met nieuwe verpakking

Tetra Pak kondigt de lancering van de nieuwe Tetra Fino Aseptic 100 Ultra Mim aan. Dit is een nieuwe verpakking die klanten de mogelijkheid biedt om vloeibare producten, zoals sappen en zuivel, op kamertemperatuur te produceren en distribueren, en deze vervolgens als ijsjes en diepvriesproducten op de markt te brengen. De producten hoeven namelijk pas in winkels of bij de consument thuis ingevroren te worden. Volgens Tetra Pak betekent dit voor producenten dat zij de wereldwijde ijsmarkt van 72 miljard Dollar kunnen aanboren, zonder extra investeringen in het productieapparatuur en gekoeld distributiesysteem te doen.

Het toonaangevende Chinese voedingsbedrijf Want Want is de eerste die het nieuwe product van Tetra Pak heeft getest. Wang Jin Ping, General Manager Ice Product bij Want Want, licht toe: “We hebben deze nieuwe producten begin september aan onze distributeurs aangekondigd. De respons was buitengewoon positief, omdat deze producten voldoen aan de behoeften van zowel ouders als kinderen.”

Ouders kunnen volgens Wang Jin Ping namelijk gerust zijn over de voedingswaarden van het product, omdat het hun vertrouwde gearomatiseerde melk van Want Want is zonder bewaarmiddelen. “Terwijl kinderen van deze bevroren lekkernijen zullen genieten omdat ze leuk en smakelijk zijn.”

De Tetra Fino Aseptic 100 Ultra Mim kan worden geproduceerd op het A1 vulmachineplatform van Tetra Pak. Met een vooraf aangebrachte opening met Micro Injection Moulding-technologie, kan de verpakking volledig worden geopend door aan het lipje te trekken, zodat kinderen en anderen gemakkelijk kunnen genieten van het bevroren product. De nieuwe verpakking zal vanaf 2018 beschikbaar zijn in Europa, Azië en het Midden-Oosten.

Kijk voor meer informatie op www.tetrapak.nl.