HomeNieuwsTetra Pak lanceert eerste aseptische kartonnen melkfles ter wereld

Tetra Pak lanceert eerste aseptische kartonnen melkfles ter wereld

tetrapak-evero-aseptic-2

Tetra Pak, wereldmarktleider in verpakkingen voor voedingsmiddelen, lanceert de Tetra Evero Aseptic, de eerste aseptische kartonnen literfles voor melk. De nieuwe verpakking combineert het gebruiksgemak van een fles met de milieugerelateerde en kostenbesparende voordelen van karton. “De Tetra Evero Aseptic is een nieuwe kartonnen verpakking die gebruiksvriendelijk en kostenefficiënt is en tevens interessante marketing-mogelijkheden biedt”, aldus Charles Brand, Tetra Pak Vice President Marketing & Product Management. “Dit verpakkingsconcept biedt veel voordelen aan producenten, retailers en consumenten.

tetrapak-logoTetra Evero Aseptic richt zich in de eerste plaats op langhoudbare melk, inclusief het functionele type melk verrijkt met calcium, proteïnen, vezels, mineralen, enz. Dit zal snel worden uitgebreid naar een breder aanbod van dranken, zoals bijvoorbeeld chocolademelk, yoghurtdranken, room en zuurstofgevoelige zuivel met toevoegingen zoals Omega 3, ijzer en zink. Pedro Astals, voorzitter en CEO van Corporación Alimentaria Penasanta (CAPSA), Spanjes grootste zuivelbedrijf, legt uit waarom CAPSA koos voor de Tetra Avero Aseptic: “Voor ons meest strategische project – gepositioneerd in het toegevoegde waarde zuivelsegment- wisten we dat we de Tetra Evero Aseptic moesten hebben. Deze verpakking staat voor evolutie, een geavanceerde stap in vergelijking met bestaande verpakkingen. Tetra Evero Aseptic is de geslaagde combinatie van een premium product en een hoogwaardige verpakking. Voor mij is dit zonder twijfel een winnaar.” Ook Weihenstephan, van oudsher één van de grootste Duitse zuivelbedrijven, zal eind mei 2011 de Tetra Evero Aseptic selectief introduceren in de vorm van een markttest.

Functionaliteit

Tetro Avero Aseptic brengt gemak en vertrouwen naar de consument als 's werelds eerste verpakking die in één stap te openen is met een tweetraps veiligheidsborging. De ergonomische lichtgewicht cilindrische vorm met platte zijpanelen maakt de fles gemakkelijk vast te houden voor zowel grote als kleine handen. Daarnaast levert de vorm de ideale hoek voor het grootste schenkgemak, blijkt uit onafhankelijk consumentenonderzoek in diverse Europese markten.

De nieuwe kartonnen fles valt op, wat maximale merkimpact oplevert, met de mogelijkheid om het volledige oppervlak van de fles te bedrukken. Er zijn twee distributiemogelijkheden voor de Tetra Evero Aseptic; een open kartonnen omdoos of een folieverpakking met een handvat. Bovendien is de Tetra Evero Aseptic de eerste kartonnen fles die melk tot zes maanden houdbaarheid garandeert.

Milieu

De Tetra Evero Aseptic combineert handzaamheid en schenkgemak van een fles met de milieuvoordelen van karton. De verpakking is recyclebaar en gemaakt van FSC-gecertificeerd hernieuwbaar karton.

Effectieve vulmachine

tetrapak-evero-aseptic-3De Tetra Pak A6 iLine vulmachine voor de Tetra Evero Aseptic biedt de zuivelindustrie een kosteneffectieve en efficiënte verpakkingsoplossing voor een divers aanbod van melk in flessen. De Tetra Pak A6 iLine (met een capaciteit van 10.000 verpakkingen per uur) neemt de helft minder ruimte in beslag en vergt tot 30% minder investeringen dan andere aseptische flessenvulmachines. Daarnaast biedt de lijn 25% lagere productiekosten en heeft de Tetra Pak A6 iLine een lager energieverbruik.

Innovatieve technologieën

Innovatie en marktkennis liggen ten grondslag aan dit baanbrekende verpakkingssysteem. De Tetra Evero Aseptic en de Tetra Pak A6 iLine hebben 14 design- en applicatiepatenten gericht op ontwikkelingen zoals de ‘gasfasesterilisatie' en de geavanceerde spuitgietstechnologie die de bestanddelen van de verpakking in één keer tot een afvulbare fles maakt.

Michael Grosse, Executive Vice President van Tetra Pak, Development & Engineering: “Tetra Pak heeft haar leidende technische kennis en marktinzichten gebruikt om Tetra Evero Aseptic en de Tetra Pak A6 iLine te kunnen ontwikkelen. Het heeft geleid tot een unieke verpakkingsoplossing met toegevoegde waarde voor onze klanten en voor consumenten die de producten kopen – met functionaliteit, kostenvriendelijke en milieubewuste prestaties die nooit eerder zijn aangetoond in flessenvorm.” De Tetra Pak A6 iLine wordt eerst op de Europese en Zuid-Amerikaanse markt geïntroduceerd.

tetrapak-evero-aseptic-1

Kijk voor meer informatie op www.tetrapak.com.