HomeDossiersDuurzaamheidTetra Pak actieve aanbieder drankenkartons met FSC-keurmerk in Nederland

Tetra Pak actieve aanbieder drankenkartons met FSC-keurmerk in Nederland

tetrapak-logoTetra Pak in Nederland is deze week FSC-gecertificeerd en gaat op grote schaal verpakkingen met het keurmerk van FSC (Forest Stewardship Council) aan partners in de voedingsmiddelenmarkt aanbieden. Het FSC-keurmerk op de Tetra Pak-verpakkingen geeft zekerheid dat het voor de kartonnen verpakkingen gebruikte hout afkomstig is uit verantwoord beheerde en andere gecontroleerde bossen. De potentiële zichtbaarheid van het FSC-keurmerk wordt door de certificering van Tetra Pak met honderden miljoenen verpakkingen per jaar vergroot. Deze stap kan dus de bewustwording onder consumenten over het belang van duurzaam gebruik van grondstoffen enorm vergroten.

Tetra Pak lanceerde in 2007 de eerste kartonnen verpakking met FSC-keurmerk: de Tetra Recart-verpakking, geschikt voor groenten die traditioneel in blik verpakt zijn. Het jaar daarop verkocht Tetra Pak wereldwijd rond de 100 miljoen FSC-gelabelde verpakkingen en in 2009 maar liefst 2,3 miljard verpakkingen. Deze week heeft ook de vestiging van Tetra Pak Benelux in Moerdijk een Chain of Custody-certificaat ontvangen, wat betekent dat de traceerbaarheid van de FSC-gecertificeerde houtvezels in de gehele productieketen is gecontroleerd en goedgekeurd. Zo wordt de wereldwijde capaciteit om FSC-gecertificeerde verpakkingen te produceren, vergroot met de Tetra Pak-faciliteiten in de Benelux.

FSC geeft zekerheid over verantwoord bosbeheer

Verantwoord bosbeheer betekent dat een zorgvuldig aanplant-, onderhouds- en kapbeleid wordt gevoerd, met respect voor ecologische en sociale zaken, zoals biodiversiteit en arbeidsomstandigheden. Het FSC-keurmerk garandeert volledige traceerbaarheid van in het bos tot aan het eindproduct. Directeur Bart van der Linden van FSC Nederland zegt: “Voor FSC is het ontzettend belangrijk dat Tetra Pak ons keurmerk in Nederland actief gaat uitdragen. Een multinational die zulke enorme hoeveelheden verpakkingen produceert, zorgt richting consumenten voor nog meer zichtbaarheid en vergroot zo de bewustwording over het belang van het FSC-keurmerk.”

Magda Buelens, Environment Director van Tetra Pak Benelux, licht verder toe: “We zijn zeer verheugd nu ook in Nederland FSC-gelabeld verpakkingsmateriaal te kunnen aanbieden. Dit is een ontwikkeling van formaat in het beleid van Tetra Pak, omdat duurzaam bosbeheer een van de pijlers in onze bedrijfsvoering is. We zijn in gesprek met verschillende partners en zijn ervan overtuigd dat dit keurmerk ook voor hen belangrijke kansen biedt.”

Over Tetra Pak

Tetra Pak is wereldspeler in voedselverwerkings- en verpakkingsoplossingen. In nauwe samenwerking met klanten en leveranciers, maakt Tetra Pak veilige, innovatieve en milieubewuste producten die iedere dag honderden miljoenen mensen bereiken in meer dan 170 landen over de hele wereld. Met bijna 22.000 werknemers in meer dan 85 landen, hecht Tetra Pak zeer veel waarde aan verantwoord industrieel leiderschap en een duurzame benadering van business. Het motto “”PROTECTS WHAT'S GOOD™” reflecteert de bedrijfsvisie om voedsel veilig en bereikbaar te maken, waar ook ter wereld. www.tetrapak.com

Over FSC

FSC stimuleert milieuvriendelijk en economisch verantwoord bosbeheer, met alle aandacht voor de mensen die van het bos afhankelijk zijn. De FSC-bossen en -bedrijven worden voortdurend gecontroleerd. Alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties bevelen FSC aan.

Kijk voor meer informatie op www.tetrapak.com en/of www.fsc.nl.