HomeMaterialenVerpakkingsmaterialenLaboratorium Berry Superfos versnelt verpakkingsontwikkeling

Laboratorium Berry Superfos versnelt verpakkingsontwikkeling

Berry Superfos heeft een intern materiaaltestlaboratorium opgezet om klanten snelle en betrouwbare beoordelingen en kwaliteitstesten van grondstoffen voor nieuwe voedselverpakkingsoplossingen te bieden.

Het laboratorium, dat geaccrediteerd is voor het chemisch testen en bemonsteren van plastic producten, zal helpen bij het versnellen van nieuwe productontwikkelingsprojecten, waarbij de compatibiliteit van materialen voor elke toepassing wordt gewaarborgd en dat ze voldoen aan de toepasselijke eisen en voorschriften.

Het nieuwe laboratorium is gevestigd in de fabriek van Berry Superfos in het Poolse Lubień en biedt diensten aan klanten over de hele wereld. Het wordt bemand door wetenschappers, compliance-specialisten en technici, die klanten kunnen helpen sneller weloverwogen beslissingen te nemen.

“Naarmate de samenstelling van grondstoffen steeds complexer wordt en we meer gerecyclede materialen gebruiken voor voedselverpakkingen, wordt efficiënt testen op tijd nog belangrijker dan voorheen”, legt Josef Björck, COO van Berry Superfos, uit. “Onze investering in het eigen laboratorium stelt onze klanten in staat om sneller grondstoffen te testen om een snelle productontwikkeling mogelijk te maken. Bovendien kunnen we door het verkrijgen van een accreditatie aan onze klanten documenteren dat alle tests worden uitgevoerd volgens internationale normen.”

www.superfos.com