Ultrapak demonstreerde vorige week op de beurs Macropack de door het Duitse Sealpac ontwikkelde TenderPac, een vacuüm verpakkingssysteem waarbij vleessappen in de TenderPac stick (in een meeverpakt reservoir) worden opgesloten.
Door de technologie worden ook restgassen aan het product onttrokken. De houdbaarheid wordt aanzienlijk verlengd, terwijl de enzymatische rijping van bijvoorbeeld rundvleesproducten doorgaat. Door onderdruk in de stick kan de drip niet meer terugvloeien over de tray. Ook als de consument de stick uit de verpakking haalt, lopen er volgens de producent geen vleessappen uit.
De verpakking maakt bovendien staande of zelfs hangende presentatie in het schap mogelijk. Dat voordeel is er ook in de logistiek: de verpakkingen kunnen rechtop in de krat staan, waardoor ze minder ruimte innemen.
De technologie kan worden toegepast op alle Sealpac dieptrekkers en traysealers van de A-serie. Het kan zowel op een voorgevormde flexibele of harde tray, als op een flexibele op een dieptrekker van folie gevormde tray.
Binnenkort legt een supermarkt in Nederland premium rundvlees in de TenderPac in het schap. Dan zit de tray in een doosje met een venster.
Kijk voor meer informatie op www.ultrapak.nl.
Bron: VMT