De CSL-lasers leveren een nog hogere codeersnelheid. Ook hebben ze een grote verscheidenheid aan configuraties, wat lasercoderen voor een breder scala aan toepassingen toegankelijk maakt. De verbeterde versie van het LinxVision besturingssysteem maakt het instellen eenvoudig en minimaliseert fouten. Tijdens Empack Den Bosch toont Mundi Technology op haar stand de CSL-laser.
Door een grote verscheidenheid in markeerkoppen en posities biedt de Linx CSL-serie meer dan 20.000 standaard configuraties. Voor nagenoeg elk specifiek codeervraagstuk kan een exact op de vraag afgestemde machine geleverd worden. Patrick Smit, Sales Engineer bij Mundi Technology: “Door de laser zo specifiek op de codeervraag af te stemmen, wordt er optimaal gebruik gemaakt van de laser. Wat een positief effect heeft op het codeerresultaat en de levensduur van de machine.”
Aan de ontwerptafel is bij de CSL-serie nauwkeurig gekeken naar het versimpelen van de installatie. Zo is er nu keuze uit diverse kabellengtes, variërend van 3,5 meter tot wel 10 meter. Dit vergemakkelijkt de installatie als de laser unit niet in de buurt van de control unit geplaatst kan worden. Daarnaast zijn diverse onderdelen nu afneembaar, zoals de kabel tussen de laser unit en de control unit. Al deze eigenschappen vereenvoudigen niet alleen de installatie, maar maken ook dat installatie en onderhoud een stuk sneller kunnen. De machine is binnen de productieomgeving eenvoudiger te verplaatsen.
De Linx CSL10 (10 Watt) en CSL30 (30 Watt) lasers zijn voorzien van een vernieuwde, krachtigere processor. Hierdoor kan op een nog hogere snelheid gecodeerd worden. “Net zo belangrijk, de laser kan complexe codes én afbeeldingen coderen”, vult Patrick Smit aan: “Met als resultaat een code die niet onder doet voor een voorgedrukte tekst. En deze scherpe code is ook nog eens aan te brengen op verschillende verpakkingsmaterialen, zoals gecoat papier en karton, plastic, glas, rubber, metaal en geanodiseerd aluminium.”
In deze nieuwe serie wordt een vernieuwde markeerkop geïntroduceerd. Deze kop bevat grotere galvo's. In combinatie met een grotere lens is het markeerveld aanzienlijk toegenomen. Het is nu mogelijk om met één laser een grotere rij producten te coderen. Op de vertrouwde hoge snelheid. Met de vertrouwde scherpe code als resultaat. Dit is bijvoorbeeld ideaal voor het coderen op yoghurtbekertjes. Waar voorheen twee lasers benodigd waren om de gehele rij verpakkingen te coderen, kan nu volstaan worden met één laser.
Waar voorheen alleen de 30 Watt laser in een IP65 uitvoering te verkrijgen was, is dat nu ook het geval voor de 10 Watt laser. “Hierdoor kunnen beide lasers geplaatst worden in een natte en/of stoffige omgeving. Door deze aanvulling komt het gebruik van een laser voor meer branches binnen handbereik”, legt Patrick Smit uit.
Samenvattend kan gezegd worden dat de lasers uit de CSL-serie de oude vertrouwde kwaliteit hebben die Mundi Technology van Linx gewend is. Met een aantal technische verbeteringen die het gebruiksgemak te verhogen. En die lasercoderen toegankelijk maken voor meer toepassingen. Ook voor toepassingen waarvoor het voorheen te complex leek. Kom dus vooral kijken tijdens Empack Den Bosch naar de mogelijkheden voor uw codeervraagstuk.
Empack Den Bosch 2017 – Stand F303
Kijk voor meer informatie op www.mundi-technology.nl.