HomeMachinesAandrijven en besturenTechnische school HTL Salzburg benut know-how van Sigmatek

Technische school HTL Salzburg benut know-how van Sigmatek

sigmacontrol-htl-salzburg

Technische school HTL Salzburg benut de know-how van Sigmatek en steunt daarmee actief de opleiding van een nieuwe generatie elektronica ingenieurs. Een werkplaatslaboratorium van de elektronica afdeling HTL Salzburg werd voorzien van besturingssystemen van Sigmatek.

sigmatek-logoVandaag leerling – morgen ingenieur: een praktijkgerichte opleiding is de beste basis voor een succesvolle start in het beroepsleven en bevordert de pioniersgeest. Sigmatek, één van de vooruitstrevendste fabrikanten van complete automatiseringsoplossingen voor de machine- en materiaalbouw, heeft negen elektronica werkplaatsen gerealiseerd in het laboratorium van HTL Salzburg met ultramoderne besturingssystemen.

De omzetting en visualisatie van automatiseringstaken is bij afstudeer- en eindprojecten van HTL  zeer vaak een centraal punt complexe functieomschrijvingen. Met de efficiënte producten van Sigmatek, die ook met succes in de High Tech industrie worden gebruikt, kan het veeleisende professionele leven perfect nagebootst worden.

De gesponsorde besturingssystemen worden door de studenten onder begeleiding van hoog opgeleide ingenieurs als docent geconfigureerd. Vervolgens kunnen de sensoren en schakelaars naast werkende modellen willekeurig in werking worden gesteld. De geïntegreerde all-in-one automatiseringssoftware LASAL voorziet de studenten van een toegankelijke en comfortabele programmeeromgeving voor hun projecten, zoals bijvoorbeeld de besturing van transportbanden, motoren en pneumatische installaties. De bediening van de besturing gebeurt met een 8” touchscreen

Deze hoogwaardige donatie van Sigmatek maakt de praktijkgerichte opleiding van jonge ingenieurs elektronica mogelijk en onderschrijft wederom de nauwe samenwerking tussen Sigmatek en de technische school in Salzburg. De mobiele opleidingssystemen werden officieel overgedragen in het kader van de viering van de 25ste verjaardag van de elektronica afdeling.

Kijk voor meer informatie op www.sigmacontrol.eu.

Bron: Nieuwsbrief SigmaControl