Na jaren over de hele wereld te hebben gereisd om onderhoud aan verpakkingsmachines uit te voeren, besloot Diego Madlener het dichter bij huis te zoeken en onder de naam Madlener Packaging als co-packer aan de slag te gaan. Vanuit zijn achtergrond wist hij dat hij voor lineaire en multihead wegers bij Laurijsen Weegautomaten (LWA) in Dongen moest zijn.

John Laurijsen van LWA noemt hem dan ook een echte techneut en een – met alle respect – echte vakidioot. “Diego haalt een weger bij ons op, installeert hem zelf en belt ons vervolgens op om te vertellen dat hij sneller draait dan wij ooit zouden durven dromen – en dus ook nooit zouden garanderen”, vertelt hij over de manier waarop Diego Madlener ondertussen al diverse wegers bij hem heeft gekocht.

Diego lacht: “Zo kocht ik bijna twintig jaar geleden ook eens een frame en twee pallets met onderdelen van een flowpacker. Ik wilde snoepjes per stuk gaan verpakken, maar had uiteindelijk drie machines en geen werk. Dat betrouwbaarheid en flexibiliteit in het co-packen van food erg belangrijk is, zou uiteindelijk mijn redding zijn.”

En dat blijkt, want ruim zeventien jaar later heeft Madlener Packaging in totaal zeven verpakkingslijnen met zes Combimat multihead wegers en een Atoma lineaire weger van LWA. “Betrouwbaarheid en flexibiliteit zijn en blijven erg belangrijk in food en we hebben dan ook volop werk. Als onze lijnen en machines draaien op volle toeren en op een van die machines verpakken we zelfs tot 1.200 individuele snoepjes per minuut”, waarmee Diego benadrukt dat zijn focus naast betrouwbaarheid ook op snelheid ligt.

Madlener Packaging, dat is gespecialiseerd in het inpakken, verpakken en ompakken van met name zoetwaren als koek, snoep en chocolade, beschikt als enige co-packer in Nederland namelijk over twee machines om snoepjes op hoge snelheid per stuk te verpakken. “Door de technische kennis van Diego kunnen we machines snel omstellen, waardoor ook kleine oplages mogelijk zijn en het tegen minimale kosten mogelijk is een nieuw product op de markt te introduceren”, voegt vrouw Ida toe.

www.lwa.nl