HomeNieuwsBedrijven en personenTanis doet wereldrecordpoging grootste gummybeer gieten

Tanis doet wereldrecordpoging grootste gummybeer gieten

Tanis uit Oosterhout is marktleider in de Verenigde Staten op het gebied van productielijnen creëren voor (inter)nationale producenten van gummy- en jellysnoepjes. Van het ondersteunen bij het uitwerken van recepten tot de ontwikkeling van state of the art productielijnen; bij Tanis zijn ze ‘Crazy about candy production'.

En vanaf 11 april wordt het extra ‘crazy'. Het familiebedrijf start dan een poging naar het wereldrecord ‘grootste gummybeer gieten'. Dit moet uiteindelijk leiden tot een gummybeer van circa 2 ½ x 2 x 1 meter. Een jurylid van het Guinness Book of Records maakt 13 april bekend of de poging geslaagd is.

Met een slogan als ‘Crazy about candy production' is het niet moeilijk te raden dat ‘fun' een belangrijk waarde is bij Tanis. Toen er voor de internationale packaging vakbeurs interpack een ludieke eyecatcher op de stand moest komen, is het idee voor de wereldrecordpoging ontstaan. De grootste gummybeer ter wereld bezichtigen is een prachtig visitekaartje en zal zeker veel mensen trekken.

Het proces van het ontwikkelen van de grootste gummybeer ter wereld is gelijk aan het ontwikkelen van andere gummysnoepjes. Van het ontwikkelen van een recept, een mal maken tot aan de daadwerkelijk productie en het gieten van de gummybeer. Op het eerste gezicht dus geen reden om beren op de weg te zien.

Frans Donders van Tanis is als projectmanager betrokken bij de wereldrecordpoging en houdt wel een slag om de arm: “Het is onbekend gebied omdat er nog nooit in de geschiedenis een gummybeer van een dergelijk volume en grootte is gemaakt. We moeten met verschillende factoren rekening houden, zoals of er genoeg tijd is om de snoepmassa uit te drogen zodat de kans op inzakken geminimaliseerd wordt. Maar met ruim 25 jaar ervaring en common sense maximaliseren we de kans op succes! Wij hebben er alle vertrouwen in.”

De wereldrecordpoging start op dinsdag 11 april. Dan begint Tanis in hun pilot plant in Oosterhout met het maken en mengen van de snoepmassa en het gieten hiervan in de mal. Woensdag 12 april wordt uitgetrokken voor het uitdrogen en donderdagmiddag 13 april wordt de gummybeer gelost, gelegd en gewogen. Hierbij is een jurylid van Guinness World Records aanwezig om het wereldrecord te kunnen vaststellen.

Als het lukt, is de grootste gummybeer van de wereld dus te bewonderen op de vakbeurs interpack in Duitsland. Na terugkomst gaan diverse mensen meegenieten van dit record, want een voorwaarde voor de geldigheid is dat de gummybeer ook daadwerkelijk gegeten wordt.

www.tanis.com