HomeMachinesNiet-primair verpakkenTallpack verkoopt eerste Cut'n Grip aan staalproducent in België

Tallpack verkoopt eerste Cut’n Grip aan staalproducent in België

Tallpack heeft binnen twee maanden na introductie in de Benelux de eerste Cut'n Grip verkocht aan een staalproducent in België. Tallpack speelt met de Cut'n Grip geheel in op vragen uit de markt om bijvoorbeeld Grip Sheets, maar ook PE, PET en karton tot een dikte van 250 gr/m2, te snijden en deze zowel handmatig als geautomatiseerd op pallets of producten te kunnen plaatsen.

De staalproducent maakt hiermee een grote stap naar verdere verduurzaming van het verpakkingsproces. De Grip Sheets worden op maat gesneden (geen rest-lengte afval), 100% recyclebaar en reeds geproduceerd uit gerecycled papier.

De toepassing van Grip Sheets verhoogt de stabiliteit van palletladingen aanzienlijk. Het vermindert de schade aan producten en dat tegen een lage eenheidsprijs en de vellen zijn bovendien herbruikbaar. Bij uitstek geschikt voor automatische verwerking in palletiseersystemen en met robotstapelaars. Ook verhoogt het de veiligheid tijdens de pallethandling.

De Cut'n Grip is een sheetdispenser en snijmachine in één geschikt voor het geautomatiseerd op lengte snijden van grote volumes Grip Sheets/papier/karton/PE/PET, op rol. Daar waar producten gestapeld worden en van een tussenlegvel worden voorzien is de uitbreiding met deze volautomatische Sheet dispenser Cut'n Grip in het verpakkingsproces een logische stap. De integratie van de Cut'n Grip verhoogt bovendien de productieflexibiliteit. De Cut'n Grip is uitermate eenvoudig te bedienen en te integreren in de besturing van nieuw te bouwen of bestaande robot palletizers of in schuifplaat palletizers met een sheetoplegmanipulator.

www.tallpack.nl