HomeNieuwsMachinesTallpack ontwikkelt verpakking voor fijne en luchtgevoelige poeders

Tallpack ontwikkelt verpakking voor fijne en luchtgevoelige poeders

Tallpack International heeft in samenwerking met een klant een optimale 10 kilo tot 25 kilo verpakking ontwikkeld voor zeer fijne, vochtgevoelige en luchtbehoudende poeders. De uitdaging hierbij was om de grote hoeveelheid lucht die ‘in’ het poeder aanwezig is tijdens het afvullen, gereguleerd te laten ontsnappen. Het gaat om poeders waarbij lucht extreem langzaam vrijkomt en hierdoor een lastige case voor het transport vormt.

Deze gepalletiseerde zakken creëren een gevaar voor de palletstabiliteit tijdens opslag en transport. De gebruikelijke ventilatieopeningen in de huidige zakken zijn te grofmazig voor zeer fijne poeders en geven stof uittreding. Zo startte een intensief ontwikkeltraject.

De ventilatieopeningen en de eigenschappen van de zak zelf zijn volgens Tallpack middels high-tech features zo aangepast dat de lucht nu gecontroleerd kan ontsnappen. Dit gaat nu zoveel sneller dat de zakken direct aansluitend op het afzakproces kunnen worden gepalletiseerd. De palletstabiliteit wordt hierdoor sterk verbeterd.

De FFS (form-fill-seal) afzakmachine weegt en doseert en dit gebeurt middels een schroefweegsysteem in combinatie met een schroef die zich verticaal in de zak begeeft en vanaf de bodem gaat vullen. Tijdens het vullen wordt de bodem van de zak door een instelbare shaker bewogen om het product tijdens het vullen zo goed mogelijk te verdichten, dit komt de vullingsgraad van de zak ten goede. Door voor het lassen de seal uit te blazen verkrijgt men volgens Tallpack een optimaal gesloten FFS zak. De machine kan zakgoed afzakken tot 50 kilo.

Kijk voor meer informatie op www.tallpack.nl.