HomeMachinesNiet-primair verpakkenTallpack deelt kennis over omsnoeren met kunststof-, staalband en robots

Tallpack deelt kennis over omsnoeren met kunststof-, staalband en robots

Tallpack International, sinds 1998 actief op het gebied van intern transport, pallettransport en -handling en eindverpakkingssystemen, organiseerde onlangs een aantal kennissessies met demonstraties op het gebied van omsnoeren met kunststof- en staalband. Tijdens de over drie dagen verdeelde sessies, waarop enkele tientallen geïnteresseerde relaties de weg naar Geldermalsen wisten te vinden, beschikte Tallpack International namelijk over een unieke combinatie van de meest innovatieve omsnoeringsmachine ter wereld, waarbij robotica en Industry 4.0 hun intrede doen bij het bundelen en omsnoeren.

Gedurende de kennissessies kregen de geïnteresseerden informatie over en demonstraties van onder andere een bundelmachine voor staalband met servo-techniek, waardoor zeer korte cyclustijden worden gehaald, en een bundelkop voor kunststofband met een spankracht van 8000 N. “Het instellen is altijd het moeilijkste aspect van een omsnoeringsmachine. Met onze state-of-the-art oplossingen voor het omsnoeren met kunststofband behoren instelfouten tot het verleden. Bovendien wordt door deze machine, die wordt aangestuurd door drie motoren in plaats van slechts één, de las altijd bij de ideale temperatuur aangebracht”, zo liet Tallpack International weten tijdens haar kennissessies.

Daarnaast was er een opstelling met een robot, welke geïntegreerd samenwerkte met de bundelmachine, voor het printen met inkjet en het doorknippen en verwijderen van de PET-band. In toekomstige projecten zal meer en meer de robot zijn intrede doen voor het aanbrengen van beschermingsmaterialen, hoekstukken en bijvoorbeeld ook van houten balken. Daardoor zal complexe randapparatuur volgens Tallpack International in de toekomst achterwege kunnen blijven, wat het proces vereenvoudigt en een bron van storingen voorkomt.

Meer informatie over onder andere de gedemonstreerde oplossingen voor het omsnoeren met kunststof-, staalband en robots is te vinden op de website of op te vragen bij een van de accountmanagers van Tallpack International.

Klik hier voor een impressie van de kennissessies en demonstraties…

Kijk voor meer informatie op www.tallpack.nl.