HomeNieuwsBedrijven en personenTallgroup verdubbelt productie van antislipvellen met nieuwe fabriek

Tallgroup verdubbelt productie van antislipvellen met nieuwe fabriek

Sinds medio 2018 versterkt Endupack als onderdeel de Tallgroup en beide partijen hebben de lange relatie verder uitgebouwd tot een hechte samenwerking. Door het succes van het product in de markt en de toenemende vraag naar producten voor palletstabiliteit is de bouw van een nieuwe fabriek in Frankrijk noodzakelijk. Alle vergunningen zijn aangevraagd en conform de planning moet de nieuwe fabriek september 2021 operationeel zijn.

Het geheel wordt landschappelijk ingepast op een zeer ruim perceel van 22.611 m2, waarin de sfeer van Normandië terugkomt. Het gebouw zelf beslaat 6.242 m2 en daarnaast wordt de productie uitgebreid met meerdere lijnen. Hiermee verdubbelt Endupack haar productiecapaciteit.

In de nieuwbouwplannen zijn de ontwerpkeuzes gebaseerd op veiligheid, effectiviteit en minimale handling tijdens productie en opslag. De fabriek zal vergaand geautomatiseerd worden en er komt een R&D-afdeling met daarnaast een ruim laboratorium.

Gezien de blijvende toename in de vraag naar antislipvellen in de Benelux als wel andere Europese landen en andere continenten is het noodzakelijk de nieuwbouw binnen de afgesproken termijn operationeel te hebben.

www.tallgroup.eu