HomeMachinesNiet-primair verpakkenTaks realiseert complexe palletizers dankzij creativiteit en flexibiliteit

Taks realiseert complexe palletizers dankzij creativiteit en flexibiliteit

taks

“Goede referenties zijn de beste reclame die je als bedrijf kunt hebben. Dat bleek maar weer toen we benaderd werden door JASA uit Alkmaar voor het aanleveren van acht palletizeerders voor in de nieuw te bouwen verpakkingshal van Univeg in Waddinxveen. Met een dusdanig eisenpakket dat van onze engineers de nodige creativiteit verlangde”, zo meldt Taks Tuinbouwtechniek trots op haar website.

Belangrijk hierbij was dat alle typen pallets konden worden verwerkt en dat er voldaan kon worden aan alle aangegeven type fust met bijbehorende stapelhoogte en stapelpatroon. De palletizeerders zijn volledig geïntegreerd en maken deel uit van het totale productiesysteem dat door JASA is geautomatiseerd. Zowel het aanleveren van de lege pallet als het afvoeren van de gestapelde pallet gebeurt met snelrijdende shuttles. Vanuit het centrale bovenliggend besturingssysteem worden de productieorders met stapelpatronen en aantallen dozen per pallet naar de palletizeerders gestuurd.

Verder worden alle dozen gestickerd met productinformatie en komt er op elke pallet dat gereed is een palletsticker voorzien van product data en dozenaantallen. Tot slot worden de pallets voorzien van hoeklatten en bindbanden, waarna ze gereed zijn voor transport naar de supermarkt.
 
Kijk voor meer informatie op www.taks.nl