HomeNieuwsSyntens Packaging Network Event succesvol verlopen

Syntens Packaging Network Event succesvol verlopen

syntens-logoAfgelopen vrijdag vond het Syntens Packaging Network Event 2010 plaats. Dit event was georganiseerd door Syntens in samenwerking met het NVC en Sara Lee om een brug te slaan tussen het MKB en A-merken in de FMCG sector. De doelstelling was het opzetten van samenwerkingsverbanden die werken aan de invulling van verpakkingsuitdagingen van de nabije toekomst. Host van het event was Sara Lee in Utrecht. Ongeveer 50 deelnemers woonden het event bij vanuit allerlei verschillende bedrijven zoals ontwerpbureaus, drukkerijen, verpakkingsleveranciers en machineleveranciers.

De deelnemers kregen eerst een presentatie van Johan Sanders (Sara Lee) over de kansen en uidagingen van open innovatie bij een groot bedrijf . Vervolgens gaf Ger Standhardt (NVC) een presentatie over verpakkingsinnovaties door de jaren heen aan de hand van de winnaars van de Nederlandse verpakkingswedstrijd De Gouden Noot sinds 1958. Daarna was het de beurt aan de brand-owners van A-merken die 7 verpakkingsuitdagingen presenteerden. De deelnemers konden vervolgens tijdens de matchmaking markt in gesprek gaan met de brand-owners waarvan zij dachten dat ze zouden kunnen bijdragen aan een oplossing voor hun uitdaging. Tijdens de plenaire afsluiting lieten zowel de deelnemers als de brand-owners hun enthousiasme blijken over het event.

Deze bijeenkomst was slechts de eerste stap. In de volgende fase zullen clusters van bedrijven gevormd worden die begeleid zullen worden door Syntens.

Bron: NVC