HomeMachinesNiet-primair verpakkenSYMACH werkt aan grootste palletiseerinstallatie ooit

SYMACH werkt aan grootste palletiseerinstallatie ooit

Bij SYMACH Palletizers heeft men de afgelopen periode met man en macht gewerkt aan wat de grootste palletiseerinstallatie moet worden die het bedrijf uit het Zeeuws-Vlaamse Terneuzen ooit heeft gebouwd. “Drie jaar geleden hadden we waarschijnlijk teruggedeinsd voor een project als dit, maar we kunnen projecten als deze tegenwoordig aan en het is dan ook mooi dat we dit mogen doen. Het toont aan dat we meedoen in de markt en geen kleine speler meer zijn”, zegt directeur John de Bat trots, maar wel nog altijd met die kenmerkende Zeeuwse nuchterheid.

Het project behelst een palletiseerinstallatie, die net als alle palletizers van SYMACH volledig in eigen beheer en in eigen huis is geëngineerd, ontwikkeld en gebouwd, voor een Italiaanse producent van petfood. De installatie kent drie palletizers type MACH8 met ieder een capaciteit van maximaal 40 zakken per minuut, twee volautomatische draaiarmwikkelaars met topveldispenser, vier palletdispensers en een aantal traverse wagens. “Onlangs was de klant hier op bezoek en hij was zeer onder de indruk”, vertelt collega Patrick Gijsel.

Eind van de maand zal de volledige installatie worden geleverd en geïnstalleerd bij de klant. Het is dan een van de om en nabij 250 palletizers die SYMACH in de afgelopen acht jaar wereldwijd in de markt heeft gezet. “We zijn in de afgelopen acht jaar veel harder gegroeid dan ik ooit had verwacht. We werken dagelijks met tussen de 40 en 50 mensen en leveren circa vijftig machines per jaar. Dat doen we vooral in Europa, maar je vindt onze machines overal ter wereld. We beschikken hiervoor over een uitgebreid dealer- en servicenetwerk”, zegt John de Bat.

En het is nu juist vooral die service waarin SYMACH probeert uit te blinken. “Kwaliteit is heel belangrijk, maar service is indien mogelijk nog belangrijker. Als een machine om wat voor reden dan ook stilvalt, is het voor de klant van essentieel belang dat die stilstand tot het minimum wordt beperkt. Wij kunnen van afstand inloggen in de machine en op die manier 75% van de op zich al weinig voorkomende gevallen op afstand oplossen”, benadrukt John de Bat.

SYMACH onderscheidt zich echter niet alleen op het gebied van service. “De verhouding tussen prijs en kwaliteit is bij onze machines heel erg goed. Daarnaast onderscheiden we ons middels de unieke werking van onze machines. We ontwikkelen en leveren multifunctionele machines die extreem hoge snelheden halen. Zo kunnen onze klanten op hun machines zowel dozen, zakken als kratten palletiseren. Hierin zijn we eigenlijk uniek, want er is niemand die dat doet of kan”, stelt John de Bat. “We blijven onze machines ook continue doorontwikkelen. Hierbij varen we onze eigen koers en gaan we uit van onze eigen kracht.”

Voor meer informatie:
John de Bat
SYMACH Palletizers
Gerard Philipsweg 8
4538 DA Terneuzen
+31 (0)115 685 625
www.symach.nl
info@symach.nl