HomeMachinesInspecterenSwancote Foods voldoet aan strengste kwaliteitseisen met Ishida

Swancote Foods voldoet aan strengste kwaliteitseisen met Ishida

Swancote Foods is een gespecialiseerd bedrijf uit het Verenigd Koninkrijk dat verse aardappelen verwerkt tot hoogwaardige aardappelingrediënten voor andere voedselproducerende bedrijven. Met de installatie van een x-ray inspectiesysteem van Ishida voldoet Swancote Foods aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen.

Het x-ray inspectiesysteem van het type IX-GN 4043 bevat Ishida's unieke Genetic Algorithm (GA)-technologie waarmee de machine kan worden getraind om gemakkelijker specifieke verontreinigingen te detecteren. Bovendien kan de IX-GN verschillende soorten gesneden aardappelen verwerken, inclusief aardappelen in schil, met individuele detectieparameters voorgeprogrammeerd in de machine voor eenvoudige omschakelingen. Hoewel het apparaat voornamelijk wordt gebruikt voor de controle van in blokjes gesneden aardappelen, kan de machine indien nodig ook andere formaten verwerken.

Swancote Foods maakte eerst gebruik van een metaaldetector, maar het x-ray inspectiesysteem van Ishida biedt een verder verbeterd niveau van voedselveiligheid. “Het is een ongelooflijk geavanceerde machine”, vertelt Andrew Baxter, Engineering Manager bij Swancote Foods. “Het heeft ons een niveau van inspectiegevoeligheid gegeven dat niet kon worden bereikt met een metaaldetector. Hiermee laten we aan onze klanten zien dat we geen compromis sluiten op het gebied van productveiligheid. We geloven dat we de enige aardappelleverancier in het land zijn met deze hoge mate van productinspectie.”

Lees verder