HomeNieuwsSupermarkten zetten vaart achter uitrol palletlabel en verzendbericht

Supermarkten zetten vaart achter uitrol palletlabel en verzendbericht

In 2013 gaan supermarktketens leveranciers begeleiden om sneller te kunnen lossen bij distributiecentra. Dit doen de retailformules door aan hun leveranciers te vragen gebruik te maken van SSCC-codes op GS1-(pallet)labels in combinatie met verzendberichten. Om in de levensmiddelensector goederen sneller en kwalitatief goed te ontvangen, is het scannen van binnenkomende goederen bij distributiecentra van retailers noodzakelijk. In 2012 zijn supermarktketens en leveranciers al gestart met de implementatie van het gebruik van GS1-(pallet)labels en het sturen van verzendberichten. Hierdoor kunnen bedrijven hun administratieve stroom volledig in lijn brengen met de goederenstroom.

Nieuwe aanpak

GS1 Nederland heeft samen met de supermarktketens een uniforme aanpak ontwikkeld om leveranciers aan te sluiten. Albert Heijn, Boni Supermarkten, Coop Supermarkten, DEEN Supermarkten, Detailresult, Jumbo Supermarkten, Makro, Plus, Poiesz, Sligro en Vomar voordeelmarkt zijn de retailers die in 2013 een groep leveranciers gaan begeleiden om volgens de afgesproken sectorstandaard te werken. Zo worden echt stappen gezet op weg naar een sectorbrede implementatie.

In 16 weken tijd doorlopen – onder begeleiding van GS1 Nederland en in samenwerking met de supermarktketens – de leveranciers een aantal stappen om tot implementatie van de SSCC-codes op GS1-(pallet)labels in combinatie met verzendberichten te komen.

Het implementatietraject bestaat uit onder andere een kick-off bijeenkomst in een distributiecentrum, een technische test door GS1 Nederland van het GS1-label en het GS1-verzendbericht en een praktijktest met een retailer. Leveranciers ontvangen bij goed gevolg een GS1 leverbewijs, zodat alle supermarktketens weten dat een leverancier volgens de afgesproken sectorstandaard goederen kan leveren.

Kick-off bij Albert Heijn en C1000

Onlangs hebben de eerste kick-off bijeenkomsten met leveranciers bij de distributiecentra van C1000 en Albert Heijn plaatsgevonden. De rest van de leveranciers worden binnenkort aan een retailer toebedeeld en krijgen daar bericht van.

Kijk voor meer informatie op www.gs1.nl.