HomeNieuwsVerpakkingenSupermarkt kan verspilling tegengaan met portieverpakkingen

Supermarkt kan verspilling tegengaan met portieverpakkingen

Supermarkten kunnen voedselverspilling tegengaan door middel van portieverpakkingen, stelt Joan Hanegraaf, directeur van Oerlemans Packaging Group, in een artikel op de website van Empack. Supermarkten streven naar het verminderen van het gebruik van verpakkingsmateriaal, maar moderne verpakkingen zorgen juist voor de veiligheid en houdbaarheid van voedsel. Portieverpakkingen spelen een grote rol in het tegengaan van voedselverspilling, en de impact van voedselverspilling op het milieu is veel groter dan die van moderne verpakkingen, stelt Hanegraaf.

“Gezinnen zijn in de loop der jaren kleiner geworden en het aantal eenpersoonshuishoudens is sterk gegroeid. Dat maakt dat er in veel productgroepen een grotere behoefte is aan kleinere verpakkingen en portieverpakkingen. Bij voorgesneden of bewerkte groenten is de verpakking ook belangrijk voor de versheid. De verpakking voor gesneden sla, met gelaserde gaatjes en soms zuurstofarm, zorgt dat de sla veel langer goed blijft. Maar zodra de verpakking is geopend is het effect weg en bederft de sla snel. Variatie in portiegroottes kan dus bederf tegengaan.”

Lees verder