Home Dossiers Duurzaamheid Supermarkt Coop stimuleert klant om plasticgebruik te verminderen

Supermarkt Coop stimuleert klant om plasticgebruik te verminderen

Coop bindt samen met haar klanten de strijd aan met plastic. De coöperatieve supermarktorganisatie stimuleert de consument om het plasticgebruik te verminderen door de stevige, herbruikbare big shoppers in prijs te verlagen en voor de normale plastic tassen voortaan iets meer te vragen.

Coop zet al jaren stappen op het gebied van duurzaamheid. Om haar klanten een verantwoorde keuze te bieden, is de supermarktorganisatie in continue dialoog met haar leden, de klanten. Plastic(reductie) is voor hen een belangrijk thema. Het idee om het gebruik van plastic tassen te ontmoedigen en alternatieven aantrekkelijker te maken, kwam dan ook vaker naar voren tijdens gesprekken met eigen winkelpanels.

Yvonne van Asselt, MVO-manager: “Coop verlaagt – mede op verzoek van onze klanten – de prijs van onze big shoppers en we vragen voor de plastic tassen een beetje meer. Zo ontmoedigen we het gebruik van plastic tassen die sneller slijten en daardoor eerder bij het afval – of erger; op straat – belanden. Onze stevige big shoppers zijn duurzaam geproduceerd en gemaakt van gerecyclede petflessen. Bovendien gaat deze tas járen mee en kan keer op keer gevuld worden met boodschappen.”

Ook op de AGF-afdeling gaat Coop het gebruik van plastic zakjes ontmoedigen. Ook al bestaan de huidige plastic groente- en fruitzakjes al voor 90% uit suikerriet en zijn ze volledig recyclebaar, géén plastic is nog altijd beter, vindt de supermarktorganisatie. Daarom zijn er vanaf deze zomer ook herbruikbare AGF-zakjes verkrijgbaar op de versafdeling.

www.coop.nl