HomeNieuwsSun Chemical verhoogt prijzen in verband met duurdere grondstoffen

Sun Chemical verhoogt prijzen in verband met duurdere grondstoffen

Sun Chemical Europe heeft onlangs aangekondigd dat het de prijzen van al haar producten per 1 januari 2013 zal verhogen. Dit vanwege de hoge kosten van grondstoffen. Het percentage zal tussen de vijf en negen procent liggen, afhankelijk van de samenstelling van het product en de productlijn. De exacte verhoging zal Sun Chemical rechtstreeks aan haar klanten communiceren.

Ondanks het feit dat de gemiddelde kosten van grondstoffen in 2012 zijn gestabiliseerd, zijn de kosten op jaarbasis gestegen. Bovendien zullen deze kosten in 2013 verder omhoog gaan. De oorzaak van de prijsstijging ligt met name bij regelgeving op gebied van productie en milieu bij elementaire materialen, een zwakkere Euro en grote vraag.

Felipe Mellado, chief marketing officer van Sun Chemical, zegt over de prijsstijging: “De hogere kosten voor grondstoffen zijn nog nooit op dit niveau voorgekomen. Hierdoor is het voor ons noodzakelijk om onze inktprijzen te blijven herzien. We werken op proactieve wijze met onze supply chain partners om de kosten zo laag mogelijk te houden, maar door de economische omstandigheden ligt er een constante druk op de kosten en is de inktsector genoodzaakt prijzen te verhogen. Om ons hoge niveau op gebied van kwaliteit en service te waarborgen en om winstgevend te blijven, moeten we de consumentenprijzen verhogen.”

Kijk voor meer informatie op www.sunchemical.com.