HomeMachinesEtiketteren en printenSun Automation gebruikt inkjet drukwerktechnologie voor golfkarton winkeldisplays en verpakkingen

Sun Automation gebruikt inkjet drukwerktechnologie voor golfkarton winkeldisplays en verpakkingen

sun-automation-group-logoDe nieuwe CorrStream™ High-Speed Digital Printer van Sun Automation, die gebaseerd is op de druksysteem technologie van KODAK VERSAMARK, is het eerste product dat specifiek voor de golfkarton-verpakkingsindustrie is ontworpen. De CorrStream™ Printer is het resultaat van een produktontwikkelings- en handelsovereenkomst tussen Kodak en Sun Automation en onderdeel van Kodak’s plan om de toepassing van de basistechnologie naar diverse specifieke markten uit te breiden.

Met productiesnelheden tot 152 mpm, levert de CorrStream™ High-Speed Digital Printer een kleurafdrukgebied van 1143 mm op gegolfde vellen met een breedte van maximaal 1524 mm. De printer maakt gebruik van maximaal 20 KODAK VERSAMARK DH90 printkoppen voor het produceren van kleurafbeeldingen die geschikt zijn voor gegolfde toepassingen voor bijvoorbeeld winkeldisplays en verpakkingen met gedifferentieerde of variabele primaire en secundaire grafische beeldbestanden.

Jeff Peterson, President bij Sun Automation, zegt het als volgt: “De introductie van digitale inkjettechnologie binnen deze markt maakt het mogelijk doorlooptijden te verkorten, massa-personalisatie aan te bieden en de totale kosten te reduceren. De beproefde inkjet-technologie van Kodak is een ideale basis voor deze revolutionaire nieuwe drukpers voor gegolfd papier en zal ons helpen onze producten te verbeteren en tegemoet te komen aan de behoeften van onze klanten.”

De CorrStream™ Printer richt zich vooral op merk-eigenaars en vestigingen voor golfkartonnen dozen om de productie van individuele- of bulkverpakkingen en winkeldisplays te verhogen. Dankzij een digitale oplossing kunnen merk-eigenaren kleinere oplagen van gedifferentieerde of op maat gemaakte lokale verpakkingen produceren die passen bij de klanten en leiden tot een veel hogere ROI.

“Kodak biedt een aantal productie-oplossingen voor de verpakkingsmarkt en door een partnerschap aan te gaan met Sun Automation kunnen wij onze inkjet-technologie een extra oplossingen implementeren”, zegt Mike Marsh, General Manager, Inkjet Printing Solutions, Kodak. “Wij zijn zeer enthousiast over de groeimogelijkheden in deze sector.”

Sun Automation is een employee owned onderneming gevestigd in Sparks, Maryland, vlakbij Baltimore. Het bedrijf heeft een geschiedenis van innovatie, inclusief Extend-O-Feed® feeder-systemen voor gegolfde vellen, MicroGrind®-technologie voor verbeterde prestaties van rotatie stanssystemen en het digitale harmonisch registratiesysteem voor verbetering van de productiviteit op afwerkingsmachines voor gegolfd materiaal.

KODAK-producten worden ondersteund via KODAK Service and Support. KODAK Service and Support bestaat uit meer dan 3000 professionals in 120 landen. Het is een toonaangevende dienstverlener met meerdere leveranciers. De geïntegreerde diensten omvatten onder meer consulting, installatie, onderhoud en ondersteuning voor commerciële drukkerijen, grafische communicatiebureaus, bedrijven voor documentverwerking en gegevensopslag en de sector van de detailhandel. De professionals van KODAK Service and Support zijn perfect opgeleid om klanten te helpen bij het beheersen van kosten, het optimaliseren van de productiviteit en het beperken van bedrijfsrisico’s.

Kijk voor meer informatie op www.sunautomation.com.

Bron: Docufacts