HomeAanbodEtiketteren en printenSuikerwerkfabriek Matthijs kiest voor folieprinters van De Koningh

Suikerwerkfabriek Matthijs kiest voor folieprinters van De Koningh

Suikerwerkfabriek Matthijs in Hoogerheide produceert jaarlijks ongeveer 9,5 miljoen kilo snoep. Ooit gestart met de beroemde Manneke Pis drop en nu uitgegroeid tot internationale speler met productie voor klanten in Europa, Amerika en Azië. Vooral in private label opties maakt Matthijs echt het verschil voor retailers. Vrijwel alles is mogelijk in assortiment, design en verpakking. Hierbij zocht Wouter Ceulemans van Matthijs naar betrouwbare folieprinters voor alle verpakkingslijnen. Na enkele gesprekken en een demoperiode kreeg De Koningh de kans om alles te leveren.

Alle snoepjes van Matthijs worden gewoon gemaakt op eigen Hollandse bodem in Hoogerheide. Van heerlijke drop tot de meest kleurrijke winegums en smaakvolle gom. De acht verpakkingslijnen zijn allemaal voorzien van verticale verpakkingsmachines. Ideaal om de pillow bag en stand up pouch folieverpakkingen nauwkeurig af te vullen met snoep. Op iedere snoepverpakking moet de juiste informatie staan, zoals: voedingsdeclaratie, gewicht, THT-datum en lotnummer. Hiervoor zijn de folieprinters volledig geïntegreerd in de verticale verpakkingsmachines.

“Zeker de technische expertise van De Koningh heeft mij hierbij geholpen. Ondanks onze intermitterende verpakkingsmachines, kwam De Koningh met het idee om niet in stilstand maar juist in de beweging van de verpakkingsfolie te printen. Hierdoor kunnen we met de Linx folieprinter veel meer informatie kwijt op de verpakking. Een printlengte van 75 mm was in eerste instantie het maximum, maar door de oplossing van De Koningh is nu een printlengte van maximaal 200 mm haalbaar. Het printen van complete ingrediëntendeclaraties in meerdere talen is nu mogelijk met één printer. Ook de centrale aansturing met CLARiSOFT software is simpel. Ik selecteer een bericht en via het netwerk stuur ik de printdata naar de juiste thermal transfer printer.”

“In de meeste gevallen printen wij die variabele informatie direct op de verpakkingsfolie met de Linx TT1000 folieprinter. Onze brede en lange printafdruk in 300 dpi staat er altijd strak en supersnel op. Bovendien heeft deze folieprinter geen perslucht nodig en dat scheelt behoorlijk in verbruikskosten, maar nog meer in gebruiksgemak. Verder is voor ons de efficiëntie in lintverbruik een groot voordeel. Minder lintwissels en volledig gebruik van het printlint laat ons efficiënter produceren zonder extra stops.”

Binnen Matthijs blijven ze bezig met het ontdekken van nieuwe snoepsoorten. “Zo introduceren wij nu ons concept Echte Mannekes. Verkrijgbaar in vier heerlijke smaken en verpakt in een opvallende stand up pouch met handige ziplock. Helemaal passend bij de huidige gemak wensen van snoepliefhebbers. Of bijvoorbeeld onze nieuwste Veggie-snoeprange. Dit uitgebreide assortiment bevat snoep zonder ingrediënten van dierlijke oorsprong. Zo kijken wij voortdurend naar het perfectioneren van smaken, grondstoffen, verpakkingen en productiemogelijkheden.”

www.dekoningh.nl