HomeNieuwsSuccesvolle test met Utilysys kratten bij CNB

Succesvolle test met Utilysys kratten bij CNB

utilysysOnlangs heeft er bij CNB in Bovenkarspel een test met het nieuwe Utilysys klapkrat plaatsgevonden. Het doel van deze test was het analyseren van de verwerking van het krat op de verschillende inpaklijnen. Hiermee verwachtte de Stichting Utilysys aanvullende voordelen van het gebruik van dit krat in de keten vast te kunnen stellen.

Dit doel is bereikt! De test is uitgevoerd met 40 kratten op vier verschillende inpaklijnen. Bij twee lijnen werd geconcludeerd dat de kratten beter worden gestapeld dan de huidige leliekratten. Bij twee andere lijnen verliep het stapelen tevens naar wens. Bij deze lijnen dienen er echter wel extra instructies te  worden gegeven. Dit om te voorkomen dat er bij het op de pallet schuiven van de kratten de achterste twee stapels op de voorste drie blijven hangen. Ook bij handmatige handelingen in het proces, zoals bij het doorzetten van de kratten bij het gat en het geopend op de band zetten, werd vastgesteld dat hier goede instructies aan het personeel dienen te worden gegeven.

Volgens Jos Duin, salesmanager bij CNB,  is de proef geslaagd en hij verwacht dat de Utilysys-kratten geen problemen bij de verwerking op de inpaklijnen zullen opleveren. Hij noemde het een positieve ontwikkeling waaraan ze graag mee doen. CNB voert momenteel tevens een stapeltest met gewicht bij -2°C in de cel uit. Soortgelijke testen, ook met hoge temperaturen worden ook bij enkele andere geïnteresseerden uitgevoerd. De Stichting Utilysys zal hier te zijner tijd verslag over uitbrengen.

utilysys-2

Kijk voor meer informatie op www.utilysys.com.