HomeNieuwsSuccesvolle samenwerking Espera en Hessing

Succesvolle samenwerking Espera en Hessing

espera-hessing

De eerste succesvolle samenwerking tussen Hessing Supervers en Espera-Nederland dateert al van ruim 15 jaar geleden. Toen werden de eerste machines geplaatst voor het actueel printen en vervolgens afgeven van de thermische etiketten op de verpakkingen. Gedurende de afgelopen jaren zijn deze machines na vele jaren trouwe dienst vervangen door de meest recente en geavanceerde machines uit de Espera ES 9000-serie en behoort ook het thermo-transfer printen van etiketten nu tot de mogelijkheden.

De apparatuur hiervoor staat opgesteld bij alle productiemachines binnen Hessing. Voor het direct bedrukken van extra informatie (bijv. traceabilitycode) op de verpakkingsfolie zelf, heeft Hessing op alle productiemachines de uitstekende printers van EASYPRINT geïnstalleerd. Ook deze printers werden door Espera-Nederland geleverd en worden door de serviceorganisatie onderhouden.

Met dit machinepark heeft Hessing Supervers een compleet pakket machines ingezet om op alle vraagstukken vanuit de markt te kunnen inspelen. Voor elk vraagstuk heeft Hessing nu een flexibele oplossing in huis!

Hessing Supervers

Je kent ze vast wel, de versgesneden en verpakte groenten en fruit in de supermarkt. Hessing Supervers levert ze elke dag aan supermarkten, groothandels, cateringbedrijven en horeca in heel Nederland. Elke week gaan er vanuit de drie vestigingen miljoenen verpakkingen groente en fruit op transport.

Historie

In 1957 gaat de 20-jarige Jan Hessing zelf kool en aardappelen verbouwen. Hij verbouwt het niet alleen, hij snijdt het ook tot hutspotgroenten en soepen in de schuur achter zijn huis. De lokale supermarkt wordt klant en Jan Hessing levert de gesneden groente af met zijn fiets. Een paar jaar later bedenkt Jan Hessing dat het hygiënischer en praktischer is om de gesneden groenten te verpakken in plastic zakjes. Een gouden zet en het begin van wat zal uitgroeien tot Hessing Supervers.

Verse groenten en fruit versnijden tot verrassende, kant-en-klare producten. Dat is in het kort waar Hessing voor staat als één van de belangrijkste spelers op de Nederlandse markt voor versproducten. Het hoofdkantoor staat in het Westfriese Zwaagdijk. De productie vindt eveneens plaats in Uden en Sint Annaparochie.

Nieuwbouw Zwaagdijk

Eind 2008 is de nieuwbouw in Zwaagdijk afgerond. De noodzaak van deze nieuwbouw is geboren uit de explosieve (productie-)groei en het borgen van de continuïteit en kwaliteit in de toekomst waar Hessing helemaal klaar voor is. Het succes van panklare groenten, gesneden fruit, verse sappen en maaltijdsalades valt of staat met de kwaliteit van het product. Hans Hessing: “Om die kwaliteit te bewaken en steeds te verbeteren, worden in de fabriek de nieuwste productietechnologieën gebruikt en is er nu een optimale beheersing van de temperatuur, recepturen en productvreemde delen”.

Investeren in een nieuwe fabriek is wat Frank Hessing betreft ook investeren in een goede werkomgeving voor alle medewerkers. “Het succes van ons bedrijf wordt voor een belangrijk deel bepaald door ons kostbaarste bezit: onze medewerkers”.

Kijk voor meer informatie op www.espera.nl

Bron: Nieuwsbrief Espera