HomeNieuwsBedrijven en personenSuccesvolle NVC Leerstoel viert eerste lustrum

Succesvolle NVC Leerstoel viert eerste lustrum

nvc-logo-nieuwDe NVC Leerstoel Packaging Design and Management levert vijf jaar na haar start in mei 2006 een essentiële bijdrage aan de innovatiekracht van Nederland als het om verpakken gaat. Dit succes is vooral te danken aan de nauwe samenwerking tussen bedrijfsleven en universiteit in samenhang met de enthousiaste deeltijdhoogleraar prof. dr. ir. Roland ten Klooster. Op donderdag 12 mei werd de vijfde verjaardag van de leerstoel gevierd. Plaats van handeling was het Virtual Reality Lab van de Faculteit Construerende Technische Wetenschappen (Industrieel Ontwerpen) van de Universiteit Twente, waar de leerstoel gehuisvest is. Via de NVC Leerstoel zijn al talloze afstudeerprojecten afgerond en AIO-plaatsen gerealiseerd.

Een belangrijk en uniek aspect van de leerstoel is de Programmaraad. Deze bestaat uit twaalf NVC-lidbedrijven die ieder aan de financiering van de leerstoel bijdragen. Programmaraad en hoogleraar ontmoeten elkaar tweemaal per jaar onder voorzitterschap van het NVC om ervaringen uit te wisselen en te helpen bij het uitzetten van de onderzoeks- en onderwijsprogramma’s. Prettige bijkomstigheid is, dat men als eerste op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen op verpakkingsgebied aan de Universiteit Twente en in de gehele academische wereld. Momenteel hebben zitting in de Programmaraad de volgende NVC-lidbedrijven: Merck Sharp & Dohme BV, Container Centralen Benelux BV, Tata Steel Packaging, Ardagh Group, FrieslandCampina, H.J. Heinz BV, O-I, Rexam Beverage Can Oss B.V., Robert Bosch Verpakkingsmachines BV, Smurfit Kappa Development Centre, Budelpack Poortvliet en Royal Grolsch.

Ger Standhardt, manager Kennisontwikkeling en Projecten van het NVC Nederlands Verpakkingscentrum en als zodanig daar de eerste contactpersoon voor de leerstoel, is erg enthousiast. “Het is gewoon fantastisch om te zien hoe bedrijfsleven, hoogleraar, studenten en allerlei andere partijen elkaar weten te vinden in en rondom deze leerstoel. Roland ten Klooster doet het natuurlijk erg goed. Met hem als onderzoeker en onze vereniging als aanjager, slagen we er steeds beter in daadwerkelijk grensverleggend onderzoek te verrichten op het gebied van verpakken. Ik zie al met veel plezier uit naar het tienjarig jubileum in 2016! En mochten mensen geïnteresseerd zijn, bel dan +31-(0)182-512411 of stuur een mail naar g.standhardt@nvc.nl.”

nvc-leerstoel

Kijk voor meer informatie op www.nvc.nl.