HomeNieuwsBeurzen en evenementenSuccesvolle European Bioplastics Conference

Succesvolle European Bioplastics Conference

european-bioplastics-conference

Op 1 en 2 december heeft voor de vijfde keer de European Bioplastics-conferentie plaatsgevonden. Meer dan 360 deskundigen uit de hele wereld kwamen samen in Düsseldorf om informatie en inzichten over nieuwe bioplastic-materialen en -producten uit te wisselen. European Bioplastics spreekt daarom van een succesvol evenement, zo meldt de website Biojournaal.nl.

“Ondanks de concurrentie van andere belangrijke kunststofevenementen, blijkt dat de European Bioplastics Conference zich definitief heeft gevestigd als toonaangevend zakelijk platform voor de bioplastic-industrie”, reageert Andy Sweetman, voorzitter van European Bioplastics. Meer dan 70 procent van de deelnemers kwamen uit Europa, bijna 20 procent uit Azië en het merendeel van de resterende 10 procent kwam uit Noord- en Zuid-Amerika.

Er waren vele toespraken gericht op nieuwe producten en toepassingen voor bioplastic-materialen. Een ander hoogtepunt van het evenement was de Bioplastics Award 2010, deze werd voor de eerste keer tijdens het evenement toegekend. De award ging naar EconCore, een bedrijf dat gespecialiseerd is in honingraat-panelen en componenten. De jury was vooral onder de indruk van het feit dat dit het gewicht van de benodigde bouwmaterialen aanzienlijk verminderd.

european-bioplastics-conference-2

Kijk voor meer informatie op www.conference.european-bioplastics.org.

Bron: Biojournaal.nl