HomeNieuwsBedrijven en personenStrijd over spuitbustechnologie Airopack lijkt verder op te laaien

Strijd over spuitbustechnologie Airopack lijkt verder op te laaien

airopack-gillette

De strijd over spuitbustechnologie Airopack tussen Airopack Technology Group (ATG) en Resilux lijkt steeds verder op te laaien. Het Nederlandse ATG, dat is genoteerd aan de Zwitserse beurs, wil af van zijn Belgische partner Resilux en neemt formele stappen om de samenwerking te beëindigen. Daarover berichten diverse media, waaronder de Telegraaf en het Financieele Dagblad.

airopack-logoDe twee bedrijven zitten in een joint-venture voor de doorontwikkeling en vermarkting van de Airopack. Dat is een spuitbus van kunststof die werkt met perslucht en mede daardoor goedkoper en milieuvriendelijker is dan traditionele aluminium spuitbussen. Vorig jaar kregen de bedrijven een miljoenenorder van scheermerk Gillette.

Beide bedrijven hebben de helft van de aandelen in handen, maar ATG wil af van zijn Belgische partner. Medio december hebben de Nederlanders daarom een voorstel gedaan voor het overnemen van het 50%-belang van Resilux, maar Resilux hapte niet. Bestuursvoorzitter Quint Kelders van ATG wilde de pers niet zelf te woord staan, maar zijn woordvoerder zei eind december nog dat ATG binnen redelijke termijn verwachtte tot overeenstemming te komen.

Die verwachting lijkt niet te zijn uitgekomen aangezien ATG eerder deze week een zogeheten ‘deadlock notice’ heeft neergelegd bij Resilux. Nu kan ATG de verschillende stappen gaan doorlopen die zijn beschreven in de joint-venture-overeenkomst.

Kijk voor meer informatie op www.airopack.com.

Bron: Telegraaf/Financieele Dagblad