HomeNieuwsBedrijven en personenStrategische samenwerking Finis en Eillert

Strategische samenwerking Finis en Eillert

eillert-finis

De directies van Finis Foodprocessing Equipment en machinefabriek Eillert hebben besloten een strategische samenwerking te starten. Met de participatie van Finis in Eillert is een solide basis gelegd voor de twee bedrijven met veel mogelijkheden om de nationale en internationale markt met het uitgebreide leveringsprogramma optimaal te kunnen bewerken.

eillert-finis-logoFinis Foodprocessing Equipment, opgericht in 1924, heeft in de loop der jaren een brede ervaring opgebouwd in de verwerkingstechniek voor met name knolgewassen. Veel machines uit het programma zijn gepatenteerd. Finis is marktleider op uienverwerkingsgebied waar het unieke uienschilsysteem over de gehele wereld grote bekendheid geniet.

Machinefabriek Eillert, begonnen in 1929 met de fabricage van kleine machines voor aardappel- en groenteverwerking is in een later stadium meegegroeid in de markt van de professionele groenteverwerking, waar met name de complete bladgroenteverwerkingslijnen over de gehele wereld geleverd werd aan o.a. veel Mc Donald’s leveranciers. Een referentie waar het bedrijf erg trots op is.

De directeur van Finis, Ton van Raaij, ziet met de deelname in Eillert veel synergie voordelen op het gebied van commercie, marketing, productie maar ook service. De directie van Finis zal het management bij Eillert gaan voeren, wat Frans Schepers de mogelijkheid en ruimte biedt zich volledig op de verkoop te concentreren.

“Onze leveringsprogramma’s vullen elkaar perfect aan, waardoor ook onze agenten een veel breder pakket kunnen aanbieden in de markt. In het algemeen prefereren afnemers hun investeringen te doen bij bedrijven, maar zeker aan machinefabrikanten, die een kompleet project  kunnen realiseren met hun eigen programma”, aldus Frans Schepers.

Ton van Raaij vult aan: “Qua organisatie lijken de bedrijven veel op elkaar dus is de opzet van de strategische samenwerking een logisch vervolg. Het komt steeds vaker voor dat er complete projecten worden aangevraagd voor de verwerking van het gehele groentepakket, zoals aardappelen, uien maar ook bladgroente. De hele range van eindproducten zoals die in de supermarkt worden gepresenteerd kan dus geproduceerd worden met de machines en verwerkingstechnieken van beide bedrijven, dat is toch wel uniek te noemen. Ook de brede internationale ervaring van beide bedrijven zullen in deze samenwerking de marktposities van de ondernemingen aanzienlijk versterken. In het commerciële traject wordt uiteraard ook gedacht aan een gezamenlijke bewerking van de markt maar ook bijvoorbeeld beursdeelnames.”

Eillert is na ongeveer 5 jaar in Winterswijk gevestigd te zijn geweest verhuisd naar De Bolanden 9 in Ulft. “Dat er een locatie is gevonden op steenworp afstand van Finis, gevestigd op De Bolanden 1, is natuurlijk praktisch gezien mooi meegenomen”, aldus Ton van Raaij.

Kijk voor meer informatie op www.eillert.nl en/of www.finis.nl.