HomeThema'sEmpack Brussel 2012Storopack toont verpakkings- en beschermingsmaterialen

Storopack toont verpakkings- en beschermingsmaterialen

Storopack is een gespecialiseerd verpakkingsbedrijf dat handelt in verpakkingsmateriaal en beschermingsmateriaal. Als verpakkingsbedrijf bekijken wij het packaging concept in zijn geheel. Ons aanbod van verpakkingsmateriaal en beschermingsmateriaal omvat het packaging concept: into-the-box, in-the-box en around-the-box.

Verpakkingsconsultants verklaren de allesomvattende conceptoplossing van Storopack: optimalisatie van het beschermende-verpakkingsproces en naadloze integratie in de bestaande intralogistiek. De specialist in beschermend verpakkingsmateriaal presenteert in de stand zowel al bewezen oplossingen (papierbuffers, luchtkussentjes, PU-schuimbuffers en verpakkingschips) als de laatste ontwikkelingen. Paperplus Chevron², een papierbuffersysteem met een met 50 procent verhoogde operationele snelheid en Airplus Bubble, de bubble-on-demand beschermende verpakking voor inwikkelen van producten. Daarnaast presenteert Storopack de Airmove, het luchtkussentjessysteem voor de kleine tot middelgrote behoefte.

Aantrekkelijke papieren buffers verhogen het inpaktempo

De papieren buffers van Paperplus Chevron kunnen nu nog sneller in de doos. Storopack heeft de werksnelheid van de nieuwe generatie toestellen in de reeks Paperplus Chevron2 met de helft verhoogd. Het toestel vouwt 30 meter papierslang per minuut en verwerkt ze tot een flexibel buffer- en opvulproduct. Dit gepatenteerde product vult met weinig materiaal veel volume. Omdat het eindproduct verzorgd en hoogwaardig oogt, is de vraag ernaar vooral groot in de farmaceutische en cosmetische industrie.

Airplus Bubble – Hogere productiviteit bij het wikkelen met luchtkussens

De luchtkussens Airplus Bubble van Storopack zijn een zogenaamde bubble-on-demand beschermende verpakkingsoplossing voor het inpakken van producten. Dit op behoefte afgestemde systeem is een alternatief voor kant-en-klare luchtkussenfolie met lagere kosten voor opslag en handling. Airplus Bubble wordt op compacte machines geproduceerd en is ontworpen als afzonderlijk integreerbare en productieve beschermende verpakkingsoplossing. In de lijn van het ‘Working Comfort'-concept heeft Storopack het verpakkingsproduct van een uitstekende perforatie voorzien om ergonomisch en snel te kunnen werken. Dankzij de slimme 'tear-off'-technologie kan de inpakker de luchtkussenketting intuïtief in één keer losmaken, zonder eerst de perforatie te zoeken.

Antistatische verpakkingsfolie van Airplus en Foamplus

De luchtkussens van Airplus en de schuimbuffers van Foamplus bestaan nu ook in een folie met ESDbescherming voor de verpakking van elektronische onderdelen. De folie, die in de eigen fabriek wordt ontwikkeld en geproduceerd, beantwoordt aan de vereisten van DIN EN 61340-5-1 voor geleidende materialen. Deze ‘on demand' beschermende verpakkingssystemen zijn een praktisch alternatief voor de gewone gebruiksklare verpakkingsmaterialen zoals schuimbuffers en luchtkussens.

FOAMplus Mini – Compact systeem voor kleine en middelgrote gebruikers

Storopack stelt Foamplus Mini voor, een autonoom tafelmodel dat PU-schuimbuffers produceert. Het ‘schuim-in-zak'-verpakkingssysteem steunt op een innovatief uitgangspunt: het verpakkingsschuim, verpakt in een aluminium verpakking, bevindt zich in het toestel zelf en niet in vaten of containers. Die eenvoud is ook terug te vinden bij de bediening. U hebt de keuze uit vier zakformaten en vijf vulhoeveelheden. De werking wordt niet onderbroken voor een reinigingsproces. Daarnaast kunt u de zakken vullen met een naar eigen gewenste hoeveelheid schuim.

Airmove – Aantrekkelijk anders: luchtkussensysteem voor nieuwe doelgroepen

Het luchtkussensysteem Airmove van Storopack spreekt aan door eenvoud: het maakt de voordelen van een universele, on demand geproduceerde beschermverpakking toegankelijk voor gebruikers van gebruiksklare vul- en bufferproducten. Ondernemingen die minder dan 100 dozen per dag verzenden, doen hun voordeel met dit systeem. Reeds vanaf zes pakketten per dag kan de overschakeling de moeite waard zijn. Van het design van het toestel tot de vrolijk bedrukte verpakking van de ‘Starterskit' getuigt dit systeem van een jonge, frisse klantgerichtheid. Tot de doelgroepen behoren onder andere ambachtelijke bedrijven, creatieve bureaus, eBay-PowerSellers of e-commerce start-ups. In Nederland verdeelt Storopack AirMove via gevolmachtigde handelspartners. In België is het ook verkrijgbaar in de Online Shop van het bedrijf. De Starterskit van Airmove bevat het toestel en twee folierollen.

Empack Brussel 2012 – Stand B019

Kijk voor meer informatie op www.storopack.be of stuur een e-mail naar info@storopack.be.