HomeNieuwsStoropack ontwikkelt buitengewone parfumverpakkingen van EPP

Storopack ontwikkelt buitengewone parfumverpakkingen van EPP

storopack-zentrophy

Storopack heeft voor twee parfums genaamd Zentropy en Goldskin een nieuwe verpakking ontwikkeld. Het speciale kenmerk van het verpakkingsconcept is het materiaal: de parfums zijn verpakt in geëxpandeerd polypropyleen (EPP). Het resultaat hiervan is een presentatie met een aanzien en gevoel dat behoorlijk buitengewoon is in de cosmetische sector. Het contrast tussen de schoonheidsproducten en het verpakkingsmateriaal onderbouwt doeltreffend het statement dat de parfums willen maken. Zentropy laat een zinspeling van oosterse pracht zien, terwijl het bij het uiterlijk van Goldskin gaat om glamour en weelde.

storopack-logoHet gebruik van EPP voor de retail is behoorlijk buitengewoon. De experts van het Storopack Molding Division team in het Spaanse Mollet wijzen graag op de voordelen van het gebruik van EPP in de retail. De voordelen van het gebruik van EPP zijn onder meer de capaciteit voor de uitvoering van de meest ongewone vormen en het lage gewicht. Ook is het materiaal ongevoelig voor schade en zal dan ook ongedeerd blijven, zelfs na vele aanrakingen.

Goldskin en haar variaties Smart Goldskin en White Goldskin zijn onderdeel van het merk Ramon Molvizar van Bejar Signature. Dit bedrijf specialiseert zich in parfums op de internationale markt. De verpakking van de parfums, verrijkt met bladgoud en de glazen flacon gevormd als een ruwe diamant, richt zich op de top van de markt. Voorheen werd het parfum verhandeld in een inklapbare doos, welke een houten platform voor de flacon had.

Voor de nieuwe lancering stelden de experts van Storopack het gebruik van EPP voor om te komen tot een elegant gelamineerd oppervlak. Het basiselement wordt verdubbeld door een platform. Het slip-on deksel zorgt voor ondersteuning van de flacon in de verpakking. De twee andere delen worden bij elkaar gebracht door een bedrukte huls. Zoals de producent gehoopt had, creëert de nieuwe presentatie een sterke aantrekking bij de potentiële koper van de parfums. Bij de vorige versie werd de flacon soms beschadigd in de doos, een probleem wat nu volledig geëlimineerd is. Het EPP zorgt voor een geweldige bescherming van de producten, zelfs als er sprake is van langdurig transport.

Het andere parfum, Zentropy, moest voor kerstmis 2010 gelanceerd worden. Twee items hadden verpakking nodig: een glazen flacon met parfum en een metalen spuitbus met deodorant. De fabrikant, Nelia Internacional Cosmeticos, heeft voor een speciale variant van EPP gekozen, waarbij de individuele kralen in een cirkel om de opening lopen. De structuur van de P-EPP en de elegante grijze tinten weten een minimalistisch kartonnen hoesje te transformeren in een grafisch ontwerp wat voor een blikvanger op iedere plank zorgt.

Het Storopack team in Mollet heeft meer ervaring op kunnen doen in de retail de afgelopen jaren. Het team heeft onder andere projecten voltooid voor parfums van modeontwerpers als Roberto Verino en Carolina Herrera, wiens parfums geproduceerd zijn door Antonio Puig. Ook deze waren zeer effectief in termen van vorm, afwerking en functionaliteit. De isolerende eigenschappen van EPP dienen tevens als koeler.

storopack-goldskin

Kijk voor meer informatie: www.storopack.com.