HomeDossiersDuurzaamheidStoropack lanceert nieuw soort papier van 50 procent grasvezels

Storopack lanceert nieuw soort papier van 50 procent grasvezels

Met het nieuwe papier PAPERplus Classic Grass verhoogt Storopack zijn focus op duurzaamheid. Het papier bestaat uit 50 procent gras, een hernieuwbare grondstof die tijdens de productie minder water en energie verbruikt dan conventionele varianten.

PAPERplus Classic Grass beschikt over dezelfde uitstekende verpakkingseigenschappen als de andere papiersoorten van Storopack en is ideaal om lege ruimtes te vullen en goederen die tussen vijf en 50 kilogram wegen te verpakken. Buffers van PAPERplus Classic Grass kunnen ter plaatse aan het verpakkingsstation worden geproduceerd met de PAPERplus Classic en Classic papieren buffersystemen.

“Duurzaamheid speelt een zeer belangrijke rol bij onze productontwikkeling. Wij zijn dan ook blij dat we PAPERplus Classic Grass kunnen aanbieden, een papiersoort die op verschillende manieren ons streven naar duurzaamheid benadrukt. Het stelt ons in staat om hulpmiddelen te besparen en een regionale aanpak te hanteren”, zegt Product Manager Paul Deis.

Het gras in PAPERplus Classic Grass komt uit de Zwabische Jura in Zuid-Duitsland, de omgeving rond de papierfabrieken in Metzingen en Lenningen, en wordt ter plaatse gedroogd voordat het verwerkt wordt in het verpakkingsmateriaal. Gras groeit sneller terug dan bomen en verbruikt minder hulpmiddelen tijdens de verwerking: bij de productie van het papier heeft een ton grasvezels slechts een klein deel van het water nodig dat dezelfde hoeveelheid houtvezels nodig heeft. Ook het energieverbruik ligt lager. Bij de productie van PAPERplus Classic Grass maakt Storopack bovendien geen gebruik van proceschemicaliën.

PAPERplus Classic Grass is verkrijgbaar overal ter wereld en wordt aangeleverd op rollen van 280 meter papier met een breedte van 600 millimeter.

www.storopack.com